Plnený patizón fotorecept
Foto: tejaja
Patizón je veľmi vďačná zelenina. Čo tak ho naplniť?
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Patizón dobre umyjeme a odkrojíme vršok. Nelúpeme! Semená vydlabeme von.
-
2
Mleté mäso zmiešame s na kocky nakrájaným syrom a slaninou, nasekanou cibuľkou, vajíčkom, osolíme a okoreníme.
-
3
Patizón naplníme tak, že najprv vyplníme zmesou vnútro, potom navrchu zo zmesi urobíme kopček.
-
4
Priklopíme vrškom patizónu.
-
5
Vložíme do pekáčika, podlejeme vodou a prikryté dusíme v rúre na 180 °C asi 30 minút. Potom odkryjeme a dopečieme do mäkka (10-15 minút).
-
6
Patizón podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou, ktorú jemne polejeme niekoľkými lyžicami výpeku.
ôžem vás ubezpečiť, že mäso vôbec nie je mokré, aj vďaka syru pekne stuhne. Patizón nie je ani uzavretý úplne, vďaka kopčeku mäsa to ani neide.
Jedla som raz tak naplnený ako píšete, teda dopredu orestované mäso, a nechutilo, dosť sa to rozsypávalo.
Omáčkam sa vyhýbam, mám radšej šťavy, ale nikomu nič nebráni urobiť si omáčku.