Citrónová bábovka
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 31. augusta 2023
foodblog Medové motúzy, 31. augusta 2023

Foto: Jana Štrbková
12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
2 ks |
|
60 ml (rozpustené) |
|
60 ml |
|
1 ks (bio) |
|
280 g |
|
500 g |
|
1 bal. |
|
260 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
Na vysypanie formy: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme do hustej bielej peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu. Postupne zašľahávame rozpustené vychladené maslo.
- 2
V mise zmiešame sypké ingrediencie: múku, prášok do pečiva a soľ. Striedavo po lyžiciach pridávame do vaječnej zmesi múku a biely jogurt.
- 3
Cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi hodinu.
- 4
Po hodinke urobíme test špajdľou. Ak sa na špajdľu prilepí cesto, pečieme ešte ďalších 5 – 10 minút podľa potreby.
- 5
Teplú bábovku vyklopíme z formy. Vychladnutú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež citrónová bábovka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Diskusia k receptu