Citrónová bábovka
Citrónová bábovka

Citrónová bábovka

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 31. augusta 2023
Citrónová bábovka
Foto: Jana Štrbková
12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

2 ks
60 ml (rozpustené)
60 ml
1 ks (bio)
280 g
500 g
1 bal.
260 g
1 bal.
 štipka
Na vymastenie formy:
Na vysypanie formy:
Na posypanie:

Postup

  1. 1

    Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme do hustej bielej peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu. Postupne zašľahávame rozpustené vychladené maslo.

  2. 2

    V mise zmiešame sypké ingrediencie: múku, prášok do pečiva a soľ. Striedavo po lyžiciach pridávame do vaječnej zmesi múku a biely jogurt.

  3. 3

    Cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi hodinu.

  4. 4

    Po hodinke urobíme test špajdľou. Ak sa na špajdľu prilepí cesto, pečieme ešte ďalších 5 – 10 minút podľa potreby.

  5. 5

    Teplú bábovku vyklopíme z formy. Vychladnutú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu