Domáce zavárané lečo
Foto: kucharocka123
Jednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, stačí pridať nakrájanú klobásu alebo párky, primiešať vajíčka a Zobraziť celý popisJednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, stačí pridať nakrájanú klobásu alebo párky, primiešať vajíčka a obed či večeru máme rýchlo hotovú.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3,5 kg oválne (mäsité) |
|
2,5 kg hrubostenná (zelená, biela, červená) |
|
2 ks väčšia |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Papriku umyjeme, vyberieme jadrovníky, očistíme a nakrájame na prúžky. Cibuľu nasekáme nadrobno.
- 2
Paradajky umyjeme a nakrájame na kocky. Ak sa chceme zbaviť šupky (nie každý ju má v leči rád), musíme ich blanšírovať. Na opačnej strane ako je stopka narežeme krížik, paradajky vložíme na 2 minúty do vriacej vody, prepláchneme pod studenou vodou a necháme vychladnúť. Potom ich ľahko ošúpeme, odstránime koreň stopky a nakrájame na kocky.
- 3
Na dno širokého kastróla nalejeme trochu oleja, na ktorom opražíme cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku, osolíme a cca 10-15 minút restujeme, kým pustí šťavu a trochu zmäkne. Musí však zostať chrumkavá.
- 4
Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky. Zmes premiešame a povaríme spolu ďalších 10-15 minút. Podľa potreby dochutíme soľou.
- 5
Horúcou zmesou naplníme čisté zaváracie poháre, dôkladne uzatvoríme a obrátime na 5 minút hore dnom na kontrolu, či viečka dobre tesnia. Potom poháre postavíme do pôvodnej polohy a zabalíme na noc do deky.
- 6
Vychladnuté lečo ráno odložíme do špajze. Z daného množstva surovín pripravíme cca 10 zaváracích pohárov o objeme 300 ml. Dobrú chuť!
Tiež zavárané lečo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu