Zavárané lečo
Zavárané lečo

Domáce zavárané lečo

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 28. augusta 2023

Jednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, stačí pridať nakrájanú klobásu alebo párky, primiešať vajíčka a Zobraziť celý popisJednoduchý a overený návod ako pripraviť domáce zavárané lečo. V zime je to výborná lahôdka, stačí pridať nakrájanú klobásu alebo párky, primiešať vajíčka a obed či večeru máme rýchlo hotovú.

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3,5 kg oválne (mäsité)
2,5 kg hrubostenná (zelená, biela, červená)
2 ks väčšia
3 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Papriku umyjeme, vyberieme jadrovníky, očistíme a nakrájame na prúžky. Cibuľu nasekáme nadrobno.

  2. 2

    Paradajky umyjeme a nakrájame na kocky. Ak sa chceme zbaviť šupky (nie každý ju má v leči rád), musíme ich blanšírovať. Na opačnej strane ako je stopka narežeme krížik, paradajky vložíme na 2 minúty do vriacej vody, prepláchneme pod studenou vodou a necháme vychladnúť. Potom ich ľahko ošúpeme, odstránime koreň stopky a nakrájame na kocky.

  3. 3

    Na dno širokého kastróla nalejeme trochu oleja, na ktorom opražíme cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku, osolíme a cca 10-15 minút restujeme, kým pustí šťavu a trochu zmäkne. Musí však zostať chrumkavá.

  4. 4

    Následne pridáme na kocky nakrájané paradajky. Zmes premiešame a povaríme spolu ďalších 10-15 minút. Podľa potreby dochutíme soľou.

  5. 5

    Horúcou zmesou naplníme čisté zaváracie poháre, dôkladne uzatvoríme a obrátime na 5 minút hore dnom na kontrolu, či viečka dobre tesnia. Potom poháre postavíme do pôvodnej polohy a zabalíme na noc do deky.

  6. 6

    Vychladnuté lečo ráno odložíme do špajze. Z daného množstva surovín pripravíme cca 10 zaváracích pohárov o objeme 300 ml. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia