Valentínske krupicové srdiečka fotorecept
Tieto srdiečka potešia každého. A nemusia byť iba na Valentína. Deťom urobia radosť hocikedy.
príprava
Suroviny
Srdiečka: | |
1/2 l |
|
1 bal. |
|
z 1 citróna |
|
2 ks |
|
100 g |
|
Na obalenie: | |
|
|
Omáčka: | |
400 g (mrazená Lesná zmes) |
|
podľa chuti |
|
1 dl |
|
1 PL (alebo Maizena) |
|
Na vyprážanie: | |
|
Postup
-
1
Z mlieka, vanilkového cukru, detskej krupice a kôry z citróna uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.
-
2
Potom do nej vmiešame žĺtky.
-
3
Na studenou vodou vymastený plech rozotrieme kašu na hrúbku asi 1 cm. Necháme pri izbovej teplote postáť niekoľko hodín, kým kaša zvrchu neoschne.
-
4
Potom formičkou vykrajujeme väčšie srdiečka.
-
5
Opatrne ich obalíme v kokose. Na panvici na tuku vypražíme z oboch strán.
-
6
Na omáčku dáme do kastrólika ovocie a privedieme k varu. Vo vode rozmiešame Solamyl a vlejeme k ovociu. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Podľa chuti osladíme.
- 7
Srdiečka dáme na taniere a prelejeme omáčkou.
Tiež krupicový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu