Krupicový dezert
Krupicový dezert

Valentínske krupicové srdiečka fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 20:36
Valentínske krupicové srdiečka (fotorecept)
Foto: tejaja

Tieto srdiečka potešia každého. A nemusia byť iba na Valentína. Deťom urobia radosť hocikedy.

50 (+ chladenie) minút
príprava

Suroviny

Srdiečka:
1/2 l
1 bal.
z 1 citróna
2 ks
100 g
Na obalenie:
Omáčka:
400 g (mrazená Lesná zmes)
podľa chuti
1 dl
1 PL (alebo Maizena)
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Z mlieka, vanilkového cukru, detskej krupice a kôry z citróna uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť.

    Valentínske krupicové srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom do nej vmiešame žĺtky.

    Valentínske krupicové srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na studenou vodou vymastený plech rozotrieme kašu na hrúbku asi 1 cm. Necháme pri izbovej teplote postáť niekoľko hodín, kým kaša zvrchu neoschne.

    Valentínske krupicové srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom formičkou vykrajujeme väčšie srdiečka.

    Valentínske krupicové srdiečka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opatrne ich obalíme v kokose. Na panvici na tuku vypražíme z oboch strán.

    Valentínske krupicové srdiečka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na omáčku dáme do kastrólika ovocie a privedieme k varu. Vo vode rozmiešame Solamyl a vlejeme k ovociu. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Podľa chuti osladíme.

  7. 7

    Srdiečka dáme na taniere a prelejeme omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia