Grilované bravčové rebierka v marináde
mesačník Varecha, 26. augusta 2023
Foto: Shutterstock
Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto všetci gurmáni zo všetkého najradšej rebierka držia v ruke Zobraziť celý popisBravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto všetci gurmáni zo všetkého najradšej rebierka držia v ruke a pekne obhrýzajú.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 kg (z boku) |
|
Marináda: | |
130 ml |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
Omáčka: | |
3 PL |
|
3 PL |
|
60 ml |
|
2 PL |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ČL |
|
5 strúčikov |
|
1 ČL |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Do väčšieho hrnca nalejeme asi 4 l vody a pridáme doň všetky suroviny na marinádu, premiešame a vložíme rebierka. Mäso varíme prikryté na miernom ohni domäkka asi 40 minút. Rebierka vyberieme a necháme vychladnúť.
- 2
V menšom hrnci zahrievame všetky suroviny na omáčku okrem kečupu. Za stáleho miešania povaríme na miernom ohni asi 3 minúty, pridáme kečup a povaríme ešte asi 15 minút. Dochutíme soľou.
- 3
Horúcou zmesou dôkladne potrieme uvarené rebierka a grilujeme ich nad žeravými uhlíkmi z každej strany asi 5 minút. Dávame pozor, aby omáčka skaramelizovala, ale nepripálila sa.
- 4
Rebierka v marináde sú výborné aj pečené v rúre: Rebierka nakrájame na menšie časti pozdĺž kostí, ochutíme medom, mletým čili, pretlačenými strúčikmi cesnaku a worcesterskou omáčkou. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 200 °C asi 50 minút domäkka.
Tiež grilované rebierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu