Grilované rebierka
Grilované rebierka

Grilované bravčové rebierka v marináde

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 26. augusta 2023
Grilované bravčové rebierka v marináde
Foto: Shutterstock

Bravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto všetci gurmáni zo všetkého najradšej rebierka držia v ruke Zobraziť celý popisBravčové rebierka budú hviezdou každej letnej grilovačky. Mäso má najlepšiu chuť až pri kosti, preto všetci gurmáni zo všetkého najradšej rebierka držia v ruke a pekne obhrýzajú.

4
porcie
15 minút
príprava
40 (+10 grilovanie) minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg (z boku)
Marináda:
130 ml
1 ČL
1 PL
1 PL
1/2 ČL
Omáčka:
3 PL
3 PL
60 ml
2 PL
2 ČL
1/2 ČL
2 ČL
5 strúčikov
1 ČL
500 ml




Postup

  1. 1

    Do väčšieho hrnca nalejeme asi 4 l vody a pridáme doň všetky suroviny na marinádu, premiešame a vložíme rebierka. Mäso varíme prikryté na miernom ohni domäkka asi 40 minút. Rebierka vyberieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    V menšom hrnci zahrievame všetky suroviny na omáčku okrem kečupu. Za stáleho miešania povaríme na miernom ohni asi 3 minúty, pridáme kečup a povaríme ešte asi 15 minút. Dochutíme soľou.

  3. 3

    Horúcou zmesou dôkladne potrieme uvarené rebierka a grilujeme ich nad žeravými uhlíkmi z každej strany asi 5 minút. Dávame pozor, aby omáčka skaramelizovala, ale nepripálila sa.

  4. 4

    Rebierka v marináde sú výborné aj pečené v rúre: Rebierka nakrájame na menšie časti pozdĺž kostí, ochutíme medom, mletým čili, pretlačenými strúčikmi cesnaku a worcesterskou omáčkou. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 200 °C asi 50 minút domäkka.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia