Šampiňónové rizoto
Šampiňónové rizoto

Šampiňónové rizoto

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 29. augusta 2023

Tip na obed alebo aj večeru.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g na rizoto (arborio)
2 PL
1 ks
1 strúčik
200 g
1 liter (kurací/zeleninový)
50 g
75 g na strúhanie (Grana Padano)
trochu
štipka




Postup

  1. 1

    Na panvici rozohrejeme olivový olej a speníme nadrobno nakrájanú šalotku, následne k nej pretlačíme cesnak a spolu do sklovita opražíme.

  2. 2

    Pridáme očistené, pod vodou prepláchnuté a na prúžky nakrájané šampiňóny. Osolíme, ochutíme korením, premiešame a krátko ďalej restujeme, kým huby pustia vodu.

  3. 3

    Prisypeme ryžu, podlejeme naberačkou vývaru a za stáleho miešania krátko povaríme.

  4. 4

    Vývar dolievame za neustáleho miešania postupne po naberačkách dovtedy, kým sa vstrebe do ryže a bude uvarená na al dente (vrch zrna musí byť mäkký, avšak jadro mierne tuhšie). Ryža bude hotová za cca 16-18 minút.

  5. 5

    Nakoniec zamiešame maslo a nastrúhaný syr, ak treba ešte dochutíme, zakryjeme pokrievkou, odstavíme zo zdroja tepla a necháme dôjsť.

  6. 6

    Pri podávaní rizoto môžeme ozdobiť nastrúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Servírujeme s čerstvým šalátovým zeleninovým mixom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia