Šampiňónové rizoto
Foto: kucharocka123
Tip na obed alebo aj večeru.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g na rizoto (arborio) |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
200 g |
|
1 liter (kurací/zeleninový) |
|
50 g |
|
75 g na strúhanie (Grana Padano) |
|
trochu |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Na panvici rozohrejeme olivový olej a speníme nadrobno nakrájanú šalotku, následne k nej pretlačíme cesnak a spolu do sklovita opražíme.
- 2
Pridáme očistené, pod vodou prepláchnuté a na prúžky nakrájané šampiňóny. Osolíme, ochutíme korením, premiešame a krátko ďalej restujeme, kým huby pustia vodu.
- 3
Prisypeme ryžu, podlejeme naberačkou vývaru a za stáleho miešania krátko povaríme.
- 4
Vývar dolievame za neustáleho miešania postupne po naberačkách dovtedy, kým sa vstrebe do ryže a bude uvarená na al dente (vrch zrna musí byť mäkký, avšak jadro mierne tuhšie). Ryža bude hotová za cca 16-18 minút.
- 5
Nakoniec zamiešame maslo a nastrúhaný syr, ak treba ešte dochutíme, zakryjeme pokrievkou, odstavíme zo zdroja tepla a necháme dôjsť.
- 6
Pri podávaní rizoto môžeme ozdobiť nastrúhaným syrom a petržlenovou vňaťou. Servírujeme s čerstvým šalátovým zeleninovým mixom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu