Tuniakové špagety z jedného pekáča videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 24. augusta 2023

Jedlá z jedného hrnca patria k veľmi obľúbeným, lebo pri ich príprave sa v kuchyni toľko nenarobíme. Vyskúšajte s nami recept na perfektné špagety, Zobraziť celý popisJedlá z jedného hrnca patria k veľmi obľúbeným, lebo pri ich príprave sa v kuchyni toľko nenarobíme. Vyskúšajte s nami recept na perfektné špagety, pre zmenu z jedného pekáča.

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g
3 PL
3 strúčiky
1 ks
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
100 g
1 konzerva
500 ml
600 ml
150 g strúhaná
 (čerstvé lístky)




Postup

  1. 1

    Do pekáča alebo zapekacej misy vložíme surové špagety.

  2. 2

    Pridáme prelisovaný cesnak, cibuľu nakrájanú na polmesiačiky, olej, soľ, mleté čierne korenie, talianske bylinky a premiešame.

  3. 3

    Na špagety rozdelíme tuniaka v omáčke aj krájané paradajky. Zalejeme pasírovanými paradajkami a vodou.

  4. 4

    Navrch dáme lístky bazalky a všetko ešte posypeme strúhanou mozzarellou.

  5. 5

    Pripravený pekáč dáme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme približne 45 minút. V polovici pečenia raz premiešame pomocou klieští.

Diskusia k receptu

redakcia
@kuko95 (24.8.2023 08:09)

@TVVarecha : Naše špagety z jedného pekáča sú jedinečné v tom, že sa pred pečením nevaria, ale idú do pekáča surové. Sú zaliate množstvom tekutiny, ktorá sa po vložení do rúry musí najprv poriadne zohriať a začať bublať, aby sa v nej špagety začali vôbec variť, a to zaberie dosť času.
Počas pečenia v rúre sme ich pravidelne ochutnávali a za tých spomínaných 45 minút sa schované pod omáčkou uvarili tak akurát. Keďže sme ich v našom štúdiu sami pripravili, chutný výsledok môžeme smelo garantovať :)
evanaaa
No, ale aspoň výsledok ste nám mohli ukázať, ako to po upečení vyzerá, prípadne, ako sa to krája.....a nie záber pekáča po vytiahnutí z rúry rýchlo skončí.
bugout
Raz som videl nejakého Taliana ako hodnotil obdobný recept slovami prečo to preboha tým špagetám robíte... Aj keď určite netvrdím, že to jedlo je zlé. Skúšať ho ale nebudem. Špagety s tuniakom urobím za 8 minút a aj s paradjakami za 15... Nevidím dôvod piecť to trištvrte hodinu v rúre.
kuko95
@bugout (24.8.2023 21:10)

Asi tak nejak ..piecť špagety 45minut aj keď surové to je proste úplne nezmysel pre mňa ...a to špagety milujem
veronkadiamond
No ... Nedalo mi to, keďže to vyzerá naozaj zaujímavo a tiež som si nevedela predstaviť ako sa môžu spagety upiecť a podobne, tal som to dnes skúsila.... Spagety sa naozaj domäkka upiekli a sú fantastické. Ja som tam ale nepridávala čierne korenie ani bylinky, dala som len majorán a sušenu bazalku, keďže som to robila na obed ročnej dcérke, a ako som to ochutnala, fakt super ... Mňam 😊😊😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia