Lečo na zimu videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 25. augusta 2023

Výborné a veľmi jednoduché zeleninové jedlo z paradajok a papriky. Pripravujem ho každý rok, na našom stole cez zimu nesmie chýbať! Môžete Zobraziť celý popisVýborné a veľmi jednoduché zeleninové jedlo z paradajok a papriky. Pripravujem ho každý rok, na našom stole cez zimu nesmie chýbať! Môžete ho jesť s vajíčkom, alebo aj bez.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

Lečo na zimu (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

4,5 kg
2 kg
1 kg
2 PL
2 PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Zeleninu si odvážime, umyjeme a pokrájame. Papriku a paradajky na menšie, alebo stredne veľké kúsky a cibuľu na menšie kocky.

  2. 2

    Na oleji si udusíme a aj trochu opečieme cibuľu. Pridáme mletú papriku, chvíľku necháme poškvrčať a pridáme pokrájanú papriku. Celé trocha osolíme, zakryjeme a necháme chvíľku, aby paprika zmenšila svoj objem.

  3. 3

    Následne pridáme paradajky, 2 PL soli, premiešame a celé varíme za občasného miešania do mäkka. Ja zvyknem kontrolovať hrubší kúsok papriky.

  4. 4

    Hotové lečo plníme do fliaš, dobre uzavrieme a otočíme hore dnom. Lečo necháme takto celkom vychladnúť. Vychladnuté potom otočíme späť a môžeme uskladniť. Z tejto dávky mi vyjde 9 ks 7-decových fliaš + 1 tanier na ochutnanie :-)

    Lečo na zimu (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lečo je výborné bez vajca aj s vajíčkom, kto ako má rád. Používam ho v zime aj pod perkelt, guláš a vlastne všade tam, kde potrebujem paradajky a papriku. Prajem dobrú chuť!

  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

evanaaa
Lečo som robila len asi dva razy, aj to veľmi dávno, takže sa presne ani nepamätám, či som dávala aj cibuľu, ale viem, že jeden spôsob bol bez predvarenia, len surová paprika a paradajka, a sterilizácia, ale aj tak, ako si robila ty, s preddusením, len od oka, bez váženia, vlastne tam ani vážiť netreba podľa mňa, vždy je skvelé, len dávam menej paradajok ako papriky......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia