Čučoriedkové mafiny
, 29. augusta 2023
Foto: Shutterstock
Jednoduchá príprava, chutný výsledok.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200 °C alebo na 180 °C s ventilátorom. Do otvorov plechu na mafiny vložíme papierové košíčky a vymastíme ich olejom alebo maslom.
- 2
V miske zmiešame suché prísady: múku, cukor, vanilkový cukor, soľ a prášok do pečiva.
- 3
V inej miske ručným mixérom alebo metličkou zmiešame všetky mokré prísady: mlieko, maslo a vajcia.
- 4
Suché prísady vmiešame do mokrých. Miešame len dovtedy, kým sa všetko zhruba nepremieša, cesto by nemalo byť hladké. Na záver pridáme umyté čučoriedky. Ak používame rozmrazené čučoriedky, najprv ich osušíme.
- 5
Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov vo forme. Každý naplníme len do 2/3, najlepšie je použiť na to polievkovú lyžicu.
- 6
Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút. Vyskúšame špajdľou, ak je suchá, sú mafiny upečené. Necháme vychladnúť a vyberieme z foriem.
Tiež mafiny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu