Čučoriedkové mafiny
Čučoriedkové mafiny

Čučoriedkové mafiny

Jarmila Horváthová
, 29. augusta 2023
Čučoriedkové mafiny
Foto: Shutterstock

Jednoduchá príprava, chutný výsledok.

12 ks
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
150 g
2 ČL
1 bal.
 štipka
150 ml
150 g
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C alebo na 180 °C s ventilátorom. Do otvorov plechu na mafiny vložíme papierové košíčky a vymastíme ich olejom alebo maslom.

  2. 2

    V miske zmiešame suché prísady: múku, cukor, vanilkový cukor, soľ a prášok do pečiva.

  3. 3

    V inej miske ručným mixérom alebo metličkou zmiešame všetky mokré prísady: mlieko, maslo a vajcia.

  4. 4

    Suché prísady vmiešame do mokrých. Miešame len dovtedy, kým sa všetko zhruba nepremieša, cesto by nemalo byť hladké. Na záver pridáme umyté čučoriedky. Ak používame rozmrazené čučoriedky, najprv ich osušíme.

  5. 5

    Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov vo forme. Každý naplníme len do 2/3, najlepšie je použiť na to polievkovú lyžicu.

  6. 6

    Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút. Vyskúšame špajdľou, ak je suchá, sú mafiny upečené. Necháme vychladnúť a vyberieme z foriem.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia