Karamelky s kardamómom a pistáciami
mesačník Varecha, včera 18:00
![Karamelky s kardamómom a pistáciami](/uploady/velky-pvsk23007_13c-35155-2.jpg)
Foto: Kulinární studio MAFRA
Štipka korenia urobí zázraky, ale nesmie sa to s ním prehnať. Zelené kúsky orieškov navrchu karameliek sú na malú ozdobu aj ďalšiu chuť. Zobraziť celý popisŠtipka korenia urobí zázraky, ale nesmie sa to s ním prehnať. Zelené kúsky orieškov navrchu karameliek sú na malú ozdobu aj ďalšiu chuť. Keď sa vám sladká hmota rozpustí v ústach, oriešky zostanú na jazyku ako bodka za lahodnou chuťou.
porcií
príprava
Postup
-
1
Uvaríme karamelovú hmotu podľa základného receptu.
- 2
Odstavíme z ohňa a vmiešame malú štipku mletého kardamómu a nahrubo nasekané pistácie. Môžeme použiť nepražené, nesolené alebo aj solené pistácie.
- 3
Necháme 3 minúty odstáť a potom hmotu vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.
- 4
Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky.
- 5
Po nakrájaní hneď každú karamelku zabalíme do kúsku papiera na pečenie. Potom ich poukladáme do vzduchotesnej škatule. Uzavrieme a odložíme do chladu a sucha.
Tiež karamelové cukríky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu