Karamelové cukríky
Karamelové cukríky

Karamelky s kardamómom a pistáciami

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 18:00
Karamelky s kardamómom a pistáciami
Foto: Kulinární studio MAFRA

Štipka korenia urobí zázraky, ale nesmie sa to s ním prehnať. Zelené kúsky orieškov navrchu karameliek sú na malú ozdobu aj ďalšiu chuť. Zobraziť celý popisŠtipka korenia urobí zázraky, ale nesmie sa to s ním prehnať. Zelené kúsky orieškov navrchu karameliek sú na malú ozdobu aj ďalšiu chuť. Keď sa vám sladká hmota rozpustí v ústach, oriešky zostanú na jazyku ako bodka za lahodnou chuťou.

50 ks
porcií
35 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

 štipka
100 g




Postup

  1. 1

    Uvaríme karamelovú hmotu podľa základného receptu.

  2. 2

    Odstavíme z ohňa a vmiešame malú štipku mletého kardamómu a nahrubo nasekané pistácie. Môžeme použiť nepražené, nesolené alebo aj solené pistácie.

  3. 3

    Necháme 3 minúty odstáť a potom hmotu vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a necháme stuhnúť.

  4. 4

    Stuhnutý karamelový blok vyklopíme z formy. Odstránime papier na pečenie a blok položíme na nový kus papiera alebo na nepriľnavú podložku. Potom ho ostrým dlhým nožom nakrájame na karamelky.

  5. 5

    Po nakrájaní hneď každú karamelku zabalíme do kúsku papiera na pečenie. Potom ich poukladáme do vzduchotesnej škatule. Uzavrieme a odložíme do chladu a sucha.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia