Domáce bazalkové pesto
Foto: kucharocka123
Bazalkové pesto si môžeme pripraviť aj doma. Príprava je rýchla a jednoduchá. V chladničke pesto vydrží aj niekoľko dní.
porcia
príprava
Postup
-
1
Píniové oriešky vopred nasucho opečieme na panvici.
- 2
V mixéri rozmixujeme opražené píniové oriešky spolu s cesnakom.
- 3
Po dávkach pridáme pod vodou opláchnuté a dôkladne osušené bazalkové lístky, postupne pridávame aj olej. Mixujeme krátko, aby bazalka prehrievaním nezhorkla a nestratila svoju pôvodnú zelenú farbu.
- 4
Nakoniec zamiešame nastrúhaný parmezán, pesto osolíme, okoreníme, pridáme trochu citrónovej šťavy a pestom naplníme menšiu uzatvárateľnú nádobu, najlepšie malý zavárací pohár. Povrch pesta zalejeme po horný okraj olejom (na konzerváciu), nádobu dôkladne uzatvoríme viečkom a odložíme do chladničky.
- 5
Pesto môžeme použiť na cestoviny, ako základ na pizzu, do omelety, či dipu, na bruschettu, ale aj na marinovanie mäsa a pod. Dobrú chuť!
Tiež bazalkové pesto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu