Cuketová omeleta z rúry
Foto: helena10
Keď chcete využiť miesto v zapnutej rúre...
príprava
na 190-200 °C
Postup
-
1
Množstvo surovín je dávané od oka, podľa chuti a podľa toho, akú veľkú omeletu chceme.
- 2
V miske zmiešame nastrúhanú cuketu so šupkou, nastrúhaný tvrdý syr, paradajky nakrájané na kocky a šunku na rezančeky. Prilejeme zmes metličkou vyšľahaných vajec s múkou a smotanou. Premiešame. Osolíme, okoreníme.
- 3
Omeletovú zmes vylejeme na olejom poliaty okrúhly plech (priemer 23 cm) a pečieme vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov okolo 15 minút. Sledujeme. Tesne pred dopečením ešte omeletu vyberieme z rúry, posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a dopečieme.
- 4
Upečenú ozdobíme mesiačikmi paradajok, nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým pečivom a čerstvou zeleninou.
Tiež omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu