Kuracie prsia na šampiňónoch so zemiakmi
Foto: Luwinka
Veľmi dobrý obed.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si to, čo budeme potrebovať. (Šampiňóny som zabudla odfotiť).
-
2
Kuracie prsia rozmrazíme, umyjeme, potom ich nakrájame na kúsky. Cibuľu očistíme a pokrájame ju nadrobno. Šampiňóny umyjeme a pokrájame ich na plátky. Do hrnca si dáme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu.
- 3
Pridáme kúsky kuracieho mäsa a orestujeme ich z každej strany, až pokiaľ nepustia šťavu. Teraz pridáme na plátky nakrájané šampiňóny. Všetko chvíľu miešame, potom pridáme trošku soli, čierneho korenia a na rezančeky nakrájaného cesnaku. Na záver pridáme mletú červenú papriku a mäso so šampiňónmi podlejeme vodou (tak, aby sme zaliali mäso). Do vody rozmrvíme hubový bujón a všetko premiešame a prikryjeme pokrievkou. Varíme 30 minút na miernom plameni.
- 4
Pokým sa nám mäso varí si v smotane na varenie rozmiešame 2 lyžičky škrobu.
- 5
Keď máme mäso uvarené aj so šampiňónmi, všetko zamiešame a vylejeme rozmiešanú smotanu. Potom všetko ešte premiešame a po zovretí miešame asi minútu. Na záver omáčku s mäsom a šampiňónmi odstavíme z varu, pridáme kúsok masla a hrsť nasekanej petržlenovej vňate. Zamiešame a necháme pod pokrievkou ešte 5 minút. Podávame so zemiakmi.
- 6
Chutilo :-)
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
ANO!!! :-) Napada me to dnes a denne, ale to vis, lide radi sladke tady i jinde.
Tiez varis kuracie prsia 30 min. ??? Ale tak jasne, chapem, aby neboli tvrde :-)))