šafran

šafran ako ingrediencia v receptoch:

  • Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept)

    Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept)

    Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky. Filetu zo pstruha stiahneme z kože, nadrobno nakrájame, osolíme, okoreníme, pridáme trošku smotany, postrúhame najemno jeden uvarený zemiak,...

  • Rizoto s plodmi mora

    Rizoto s plodmi mora

    Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút. Pridáme biele víno, necháme ho odpariť a zmes podľa potreby osolíme a podlejeme vriacim zeleninovým vývarom. Ryžu nevaríme úplne domäkka.

  • Paella s kuracím mäsom

    Paella s kuracím mäsom

    Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských plodov, zeleniny a olivového oleja. Do našej paelly sme primiešali aj kuracie mäsko a ochutili ju tou správnou koreniacou zmesou....

  • Ryžové guľôčky

    Ryžové guľôčky

    Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, sú ľahké a výborné ako príloha, alebo ako teplé predjedlo, ale aj ako hlavné jedlo – veľmi chutné, rýchle...

  • Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke

    Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke

    Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme. Naplníme baby špenátom a šťaveľom, stočíme do rolády a takto pripravenú roládu zabalíme do potravinárskej fólie. Vložíme do vodného...

  • Paella Valenciana (fotorecept)

    Paella Valenciana (fotorecept)

    Práve som sa vrátila z dvojtýždňového objavovania (a ochutnávania) Španielska. Začalo to na konferencii povinnosťami a potom som prepla do módu 10-dňové cestovanie po pobreží Španielska a každý deň zastávka v inom meste ;) a z tohto vám...

  • Rizoto na španielsky spôsob

    Rizoto na španielsky spôsob

    Rizoto bohaté na všelijaké koreniny, od kurkumy, Podravka ochucovadla až po chilli, vás prenesie do horúceho Španielska. Už cítite tú skvelú chuť?!

  • Pečený králik na víne

    Pečený králik na víne

    Vyskúšajte špecialitu pečený králik s cuketou a paradajkami na ružovom víne.

  • Ropa vieja z Gran Canarie

    Ropa vieja z Gran Canarie

    Ropa vieja (čítaj vijecha) alebo "staré prádlo" sú niečo podobné ako guláš alebo prívarok/Eintopf s vareným, duseným a natrhaným mäsom. Ja som použila tentoraz kuracie mäso, ale môžete dať aj hovädzie či bravčové. Pôvodne to...

  • Zelené slávky so šafranovým krémom

    Zelené slávky so šafranovým krémom

    Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené, atraktívne jedlo. Prečo by ste to neskúsili aj doma?

  • Biela ryba s kuskusom

    Biela ryba s kuskusom

    Komerčný recept
    Pripravte bielu rybu veľmi zaujímavým a moderným spôsobom v kombinácii s kuskusom, zeleninou a nasekanými pistáciami.

  • Makarónové suflé so šafranovou penou

    Makarónové suflé so šafranovou penou

    Filety z morskej ryby nakrájame na kocky a v kuchynskom robote rozomelieme, pridáme bielok a vajce a miešame, až kým sa masa nespojí. Pretlačíme cez jemné sitko a dáme do chladničky. Studenú masu zmiešame s...

  • Recept bez obrázku

    Pečený morský ostriež s pečenou červenou paprikou

    Tento jednoduchý a lahodný pokrm spája šťavnatého morského ostrieža s chuťou stredomoria.

  • Jahňacie kotlety s kašou a mrkvou
  • Rybací eintopf so zeleninou
  • Kuracie stehná s marhuľami (fotorecept)
  • Roláda s krémom z pečenej papriky
  • Vyprážané ryžové krokety

    Vyprážané ryžové krokety

    Komerčný recept



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist