šafran

Recepty, kde je šafran

prazdny

Kuskus s pečenými sardinkami

Cestoviny

Orientálna záležitosť, vysoko prenosné jedlo - do práce, či na túry a výlety.

prazdny

Kheer brûlée

Dezerty

Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie....

prazdny

Orientálne kuracie stehná

Kuracie mäso

Inšpirovala som sa receptom na severoafrické kura od @frezia a zvolila som dusenie v rúre.

prazdny

Paella s morskými plodmi

Hlavné jedlá

Kto pozná, tak vie, kto nepozná, tak by mal. Jedno z mojich top...

prazdny

Šafranové rizoto s kuracím steakom

Kuracie mäso

V ďalšej časti seriálu Varecha bez servítky, nám víťaz televíznej kulinárskej šou Adam Domorák navaril krémové...

prazdny

Tradičná indická ryža ako príloha

Bezmäsité jedlá

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tiež obľubujete indickú kuchyňu?...

prazdny

Thajské červené kuracie karí

Kuracie mäso

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom....

prazdny

Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom

Cestoviny

Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...

prazdny

Lussekatter - švédske šafránové svätolucijské esíčka z kysnutého cesta

Koláče

Tento predvianočný recept je tradičnou švédskou "fika" pochúťkou, teda dezertom, ktorý sa pečie 13. decembra - na Sviatok svetiel, Svätú Luciu....

prazdny

Rizoto so sumčekom

Hlavné jedlá

Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

prazdny

Kurací vývar so šafranovými rezancami

Kuracie mäso

Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara),...

prazdny

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami

Hlavné jedlá

Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...

prazdny

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou

Hlavné jedlá

Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...

prazdny

Kysnuté koláče, ktoré sa vždy podaria

Koláče

Múku s droždím zmiešame, pridáme cukor a necháme odpočinúť 10 minút. Maslo rozpustíme v mlieku, ...

prazdny

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska

Kuracie mäso

Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

prazdny

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom

Hlavné jedlá

Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

prazdny

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska

Národné jedlá EÚ

História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

prazdny

Citrónovo-šafranové pečené krídelká

Kuracie mäso

Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...

prazdny

Paella

Bravčové mäso

Vynikajúca paella pripravená na uhlí.

prazdny

Paella s marinovaným tofu

Bezmäsité jedlá

Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...

prazdny

Šafránové risotto

Bezmäsité jedlá

Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...

prazdny

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska

Národné jedlá EÚ

Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

prazdny

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom

Kuracie mäso

Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...

prazdny

Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom

Hlavné jedlá

Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, ...

prazdny

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom

Bravčové mäso

Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...

prazdny

Rybí polévka se smetanou

Večera

Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Pak přecedíme a...