Recepty, kde je šafran
Kheer brûlée
Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie....
Orientálne kuracie stehná
Inšpirovala som sa receptom na severoafrické kura od @frezia a zvolila som dusenie v rúre.
Paella s morskými plodmi
Kto pozná, tak vie, kto nepozná, tak by mal. Jedno z mojich top...
Šafranové rizoto s kuracím steakom
V ďalšej časti seriálu Varecha bez servítky, nám víťaz televíznej kulinárskej šou Adam Domorák navaril krémové...
Tradičná indická ryža ako príloha
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tiež obľubujete indickú kuchyňu?...
Thajské červené kuracie karí
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom....
Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...
Lussekatter - švédske šafránové svätolucijské esíčka z kysnutého cesta
Tento predvianočný recept je tradičnou švédskou "fika" pochúťkou, teda dezertom, ktorý sa pečie 13. decembra - na Sviatok
svetiel, Svätú Luciu....
Rizoto so sumčekom
Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm
kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme,
pridáme olivový...
Kurací vývar so šafranovými rezancami
Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a
údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara),...
Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...
Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou
Zubáča osolíme, okoreníme
a opečieme na oleji s tymianom
tak, aby koža bola chrumkavá,
dĺžka pečenia záleží...
Kysnuté koláče, ktoré sa vždy podaria
Múku s droždím zmiešame, pridáme cukor a necháme odpočinúť 10 minút.
Maslo rozpustíme v mlieku, ...
Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti,
ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného
a počas leta aj dovolenkového ducha.
Inšpirácie z rôznych končín zemegule
prinášajú nové exotické príchute do nášho
jedálneho lístka....
Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Prsia z perličky osolíme, okoreníme,
opečieme ju na masle, pridáme med a pivo.
Perličku dorábame...
Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...
Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...
Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...
Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom
milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá
jednoduché...
Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...
Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na
panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme
do rúry...
Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom
Morčacie prsia nakrájame a naklepeme
4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme,
pridáme vajcia, ...
Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom
Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...
Rybí polévka se smetanou
Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Pak přecedíme a...
Harira - marocká polievka
So zimou vždy spájam teplé polievky, ktoré super rozohrejú naše telo. Ale popritom táto
marocká...

Kheer brûlée
Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie....

Orientálne kuracie stehná
Inšpirovala som sa receptom na severoafrické kura od @frezia a zvolila som dusenie v rúre.

Paella s morskými plodmi
Kto pozná, tak vie, kto nepozná, tak by mal. Jedno z mojich top...

Šafranové rizoto s kuracím steakom
V ďalšej časti seriálu Varecha bez servítky, nám víťaz televíznej kulinárskej šou Adam Domorák navaril krémové...

Tradičná indická ryža ako príloha
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tiež obľubujete indickú kuchyňu?...

Thajské červené kuracie karí
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom....

Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...

Lussekatter - švédske šafránové svätolucijské esíčka z kysnutého cesta
Tento predvianočný recept je tradičnou švédskou "fika" pochúťkou, teda dezertom, ktorý sa pečie 13. decembra - na Sviatok svetiel, Svätú Luciu....

Rizoto so sumčekom
Rybu zbavíme kože a pokrájame na 2–3 cm kúsky, osolíme a okoreníme. Maslo roztopíme, pridáme olivový...

Kurací vývar so šafranovými rezancami
Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara),...

Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ,...

Zubáč so šafranovým feniklom a s estragónovou penou
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji s tymianom tak, aby koža bola chrumkavá, dĺžka pečenia záleží...

Kysnuté koláče, ktoré sa vždy podaria
Múku s droždím zmiešame, pridáme cukor a necháme odpočinúť 10 minút. Maslo rozpustíme v mlieku, ...

Kuracia paella s plodmi mora zo Španielska
Svet na tanieri – takéto varenie nielen zasýti, ale vnesie do kuchyne kus dobrodružného a počas leta aj dovolenkového ducha. Inšpirácie z rôznych končín zemegule prinášajú nové exotické príchute do nášho jedálneho lístka....

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Citrónovo-šafranové pečené krídelká
Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...

Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...

Šafránové risotto
Takéto šafránové risotto môžete poznať pod názvom milánske. Aj keď možno na prvý pohľad vyzerá jednoduché...

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska
Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

Pečené kuriatko so šafranovým rizotom
Jarné kuriatka umyjeme, osušíme a vykostíme. Na panvici zohrejeme maslo a mäso poopekáme, vložíme do rúry...

Morčacie závitky s gaštanmi a mangoldom s cuketovým rizotom
Morčacie prsia nakrájame a naklepeme 4 rezne po 150 g. Zvyšných 200 g zomelieme, pridáme vajcia, ...

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom
Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...

Rybí polévka se smetanou
Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Pak přecedíme a...

Harira - marocká polievka
So zimou vždy spájam teplé polievky, ktoré super rozohrejú naše telo. Ale popritom táto marocká...