Pstruh s bylinkovou plnkou a tvarohovými knedličkami
hlavná kuchárka Motorestu ZOJA v Komárne – Ďulovom Dvore, 6. mája 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
Suroviny
4 ks |
|
1 ks |
|
200 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
200 g |
|
čerstvé (bazalka, koriander, petržlenová vňať, pažítka) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tvarohové knedličky s kôprom: | |
250 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
40 g |
|
čerstvý nasekaný |
|
|
|
|
|
Šafranová omáčka: | |
50 g |
|
20 g |
|
1 KL |
|
100 ml |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pstruhy upravíme na filety. Do mixéra dáme odrezky z ryby, smotanu, cibuľu, soľ, žĺtok a bylinky. Posekáme a fáš dochutíme. Surovú mrkvu ošúpeme, umyjeme a škrabkou pripravíme tenké prúžky. Filety osolíme, potrieme fášom, poukladáme prúžky mrkvy, zasa potrieme fášom, zrolujeme do priesvitnej fólie a zatiahneme, aby vznikla rolka. Varíme vo vodnom kúpeli na 80 °C 15 minút, vyberieme a necháme vychladnúť. Vyberieme z fólie, pokrájame na širšie kolieska a jemne opečieme na masle.
- 2
Cuketu so šupkou a mrkvu postrúhame na rezance alebo pokrájame na julienne rezance. Jemne opečieme na olivovom oleji, osolíme a podlejeme vývarom. Vývar necháme odpariť. Rezance musia byť chrumkavé.
- 3
Tvarohové knedličky s kôprom: Všetky suroviny spolu zamiešame a dochutíme soľou. Cesto necháme 5 minút odpočinúť. Vytvarujeme rovnaké knedličky a varíme ich v osolenej vode pomaly, aby sa nerozpadli. Uvarené knedličky vyberieme do studenej vody, precedíme a necháme odkvapkať. Nakoniec pridáme troška oleja.
- 4
Šafranová omáčka: Do roztopeného masla pridáme šafran, hladkú múku, speníme, zalejeme vývarom, necháme prejsť varom. Pridáme soľ, cukor a zjemníme smotanou. Pridáme trocha bieleho vína, necháme prevrieť a dochutíme.
Tiež plnený pstruh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu