Kuracie prsia plnené medvedím cesnakom so šafranovým risottom
hlavný šéfkuchár Trabisch Catering v Rakúsku, 22. apríla 2021

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| 40 lístkov |
|
|
|
|
|
|
|
| 20 g |
|
| 1 PL |
|
| Risotto: | |
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks malá |
|
| 150 g (arborio alebo carnaroli) |
|
| 1 g |
|
| 100 ml |
|
| 400 ml (alebo zeleninový) |
|
| 2 PL strúhaný |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia rozrežeme naboku v polovici a otvoríme, osolíme, okoreníme a naplníme lístkami medvedieho cesnaku a kúskom masla, opäť zatvoríme.
- 2
Na horúcej panvici na oleji opečieme najprv prudko obe strany, následne opekáme na miernom ohni cca 5–6 minút z každej strany. Odložíme na teplé miesto do servírovania.
- 3
Risotto: V malom hrnci necháme zovrieť biele víno so šafranom, odstavíme nabok. V inom hrnci zohrejeme 1 PL olivového oleja, 1 PL masla a speníme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme ryžu a restujeme do sklovita. Zalejeme vínom so šafranom, necháme vsiaknuť do ryže a postupne za častého miešania podlievame vývarom. Takto postupne varíme a podlievame, kým ryža nevstrebe skoro všetku tekutinu.
- 4
Po 15–20 minútach by mala mať ryža želanú konzistenciu, vmiešame parmezán, vypneme sporák a zjemníme 2 PL studeného masla – vmiešame už bez varu do krémovej konzistencie risotta.
- 5
Risotto servírujeme na tanier s plnenými kuracími prsami, ktoré diagonálne nakrájame. Môžeme dozdobiť nasekanými lístkami medvedieho cesnaku a hoblinami parmezánu.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu