Tradičná indická ryža ako príloha
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tiež obľubujete indickú kuchyňu? Ja ňou teda nikdy nepohrdnem a musím
povedať, že ryža pripravovaná na Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tiež obľubujete indickú kuchyňu? Ja ňou teda nikdy nepohrdnem a musím
povedať, že ryža pripravovaná na indický spôsob mala pre mňa vždy isté čaro. Vyskúšala som niekoľko receptov, no žiaden ma
neoslovil natoľko, ako tento. Táto tradičná indická ryža je chuťovo neskutočne dobrá a ideálna ako príloha k mäsu či zelenine
pripravenej na indickej zmesi korenín.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
180 g |
|
500 ml |
|
Koreniny na varenie ryže: | |
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Na opekanie: | |
1 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/4 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ČL (alebo čierny sezam) |
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme a namočíme do vody na 30 minút.
- 2
Potom ju scedíme vody, dáme do hrnca, zalejeme 500 ml vody, pridáme soľ a všetky koreniny na varenie.
- 3
Ryžu varíme odokrytú na miernom plameni približne 10 minút.
- 4
Po dovarení z ryže vyberieme celé koreniny.
- 5
Po dovarení ryže si v hlbokej panvici na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu s pretlačenými strúčikmi cesnaku.
- 6
Potom pridáme kurkumu, čili, rascu, horčičné semienka alebo sezam a 30 sekúnd restujeme.
- 7
Napokon do panvice pridáme uvarenú ryžu a za častého miešania ju opekáme na silnom plameni približne 3 minúty.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu