Tradičná indická ryža ako príloha

ryzasos - fotkaRyža SOS, 21. mája 2022. Komerčný recept.
Tradičná indická ryža ako príloha
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tiež obľubujete indickú kuchyňu? Ja ňou teda nikdy nepohrdnem a musím povedať, že ryža pripravovaná na indický spôsob mala pre mňa vždy isté čaro. Vyskúšala som niekoľko receptov, no žiaden ma neoslovil natoľko, ako tento. Táto tradičná indická ryža je chuťovo neskutočne dobrá a ideálna ako príloha k mäsu či zelenine pripravenej na indickej zmesi korenín.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
500 ml
Koreniny na varenie ryže:
1 ks
2 ks
2 ks
1 ČL
štipka
Na opekanie:
1 PL
1 ks
2 strúčiky
1/4 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
2 ČL (alebo čierny sezam)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme a namočíme do vody na 30 minút.

  2. 2

    Potom ju scedíme vody, dáme do hrnca, zalejeme 500 ml vody, pridáme soľ a všetky koreniny na varenie.

  3. 3

    Ryžu varíme odokrytú na miernom plameni približne 10 minút.

  4. 4

    Po dovarení z ryže vyberieme celé koreniny.

  5. 5

    Po dovarení ryže si v hlbokej panvici na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu s pretlačenými strúčikmi cesnaku.

  6. 6

    Potom pridáme kurkumu, čili, rascu, horčičné semienka alebo sezam a 30 sekúnd restujeme.

  7. 7

    Napokon do panvice pridáme uvarenú ryžu a za častého miešania ju opekáme na silnom plameni približne 3 minúty.

Diskusia k receptu

farbuska
Vďaka za recept, avšak ak jedlo nazveme "tradičnou indickou ryžou", tak v ňom nemože byť olivový olej a rasca. Môže sa použiť iný druh oleja a rímska rasca, ktorá má a dáva jedlu úplne inú chuť ako naša rasca.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha