Jednoduchá ryža s hlivou
Foto: ryzasos
Jednoduché a zároveň chutné. Al dente ryža, jemná hliva a aromatický syr.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené huby pridajte do misky s vodou a nechajte ich hydratovať minimálne 4 hodiny.
- 2
Pór, tekvicu a cesnak umyte a nakrájajte na malé kocky.
- 3
Syr nastrúhajte a odložte bokom.
- 4
Hydratované huby sceďte. Vodu z húb si môžete odložiť na použitie s ryžou a dosiahnuť tak intenzívnejšiu chuť.
- 5
Na plochej panvici na paellu rozohrejte olej a opražte cesnak.
- 6
Keď sa cesnak zafarbí, pridajte pór a tekvicu, pár minút restujte a pridajte hlivu. Keď je všetko orestované, pridajte ryžu a premiešajte.
- 7
Ryžu poduste a pridajte vodu z húb (na jednu odmerku ryže dáme tri odmerky vody). Dochuťte šafranom a trochou soli.
- 8
Po chvíľke varenia pridajte nastrúhaný syr, premiešajte a ryžu nechajte dovariť.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu