Jednoduchá ryža s hlivou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 29. mája 2024. Komerčný recept.
Jednoduchá ryža s hlivou
Foto: ryzasos

Jednoduché a zároveň chutné. Al dente ryža, jemná hliva a aromatický syr.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
25 g
1 ks
150 g
2 strúčiky
100 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Sušené huby pridajte do misky s vodou a nechajte ich hydratovať minimálne 4 hodiny.

  2. 2

    Pór, tekvicu a cesnak umyte a nakrájajte na malé kocky.

  3. 3

    Syr nastrúhajte a odložte bokom.

  4. 4

    Hydratované huby sceďte. Vodu z húb si môžete odložiť na použitie s ryžou a dosiahnuť tak intenzívnejšiu chuť.

  5. 5

    Na plochej panvici na paellu rozohrejte olej a opražte cesnak.

  6. 6

    Keď sa cesnak zafarbí, pridajte pór a tekvicu, pár minút restujte a pridajte hlivu. Keď je všetko orestované, pridajte ryžu a premiešajte.

  7. 7

    Ryžu poduste a pridajte vodu z húb (na jednu odmerku ryže dáme tri odmerky vody). Dochuťte šafranom a trochou soli.

  8. 8

    Po chvíľke varenia pridajte nastrúhaný syr, premiešajte a ryžu nechajte dovariť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia