Kuracie špízy so šafranovou ryžou
Foto: ryzasos
Vychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže. Dokonale ochutená a odborne pripravená - táto chutná kombinácia sľubuje pozdvihnutie vášho Zobraziť celý popisVychutnajte si vynikajúcu zmes jemného kuracieho mäsa a aromatickej šafranovej ryže. Dokonale ochutená a odborne pripravená - táto chutná kombinácia sľubuje pozdvihnutie vášho kulinárskeho zážitku do nových výšin. Ideálny recept s ryžou SOS Basmati.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Kuracie špízy: | |
500 g |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
Na ryžu: | |
400 g |
|
3 PL (prepustené maslo) |
|
600 ml |
|
1 PL |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Kuracie mäso nakrájajte na kocky a zmiešajte so všetkými ingredienciami na marinádu. Kuracie kúsky nechajte v chladničke marinovať minimálne 30 minút.
- 2
Medzitým poriadne premyte ryžu SOS Basmati.
- 3
Do hrnca pridajte ghee a nechajte ho roztopiť. Potom pridajte premytú ryžu, soľ a vriacu vodu. Nechajte variť približne 5 minút.
- 4
Akonáhle sa voda zredukuje, urobte do ryže niekoľko otvorov pomocou zadnej časti drevenej lyžice, aby sa ryža udusila. Nádobu na ryžu prikryte utierkou a pevne ju uzavrite pokrievkou. Nechajte 10 minút dusiť na miernom ohni.
- 5
Do ¼ šálky horúcej vody pridajte štedrú štipku šafranu. Nalejte to na ryžu, aby získala žiarivú žltú farbu.
- 6
Mäso vyberte, napichajte na špízy a opekajte na panvici do zlata. Podávajte s ryžou a obľúbeným šalátom (napríklad miešané paradajky, uhorky a cibuľa).
Tiež kuracie špízy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu