Kurací vývar so šafranovými rezancami
Pavol Búci
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara), zeleninu a koreniny.
- 2
Na rezance na suchej panvici narýchlo opražíme šafran. Zalejeme ho troškou vody (odporúča sa 2 cl, čo je tzv. štamperlík), prevaríme. Malo by nám ostať trochu tekutiny, v ktorej necháme šafran 10 minút lúhovať.
- 3
Z múky, vajca a pripraveného šafranového výluhu vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme, nakrájame na rezance a uvaríme v osolenej vode.
- 4
Pri servírovaní podávame vývar s nakrájanou zeleninou, kuracím mäsom a rezancami.
Tiež kuracia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu