Kuracia polievka
Kuracia polievka

Kurací vývar so šafranovými rezancami

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020
Kurací vývar so šafranovými rezancami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

Vývar:
1 ks
80 g
200 g
120 g
1/2 ks
1/2 ks
Rezance:
40 g
40 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara), zeleninu a koreniny.

  2. 2

    Na rezance na suchej panvici narýchlo opražíme šafran. Zalejeme ho troškou vody (odporúča sa 2 cl, čo je tzv. štamperlík), prevaríme. Malo by nám ostať trochu tekutiny, v ktorej necháme šafran 10 minút lúhovať.

  3. 3

    Z múky, vajca a pripraveného šafranového výluhu vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme, nakrájame na rezance a uvaríme v osolenej vode.

  4. 4

    Pri servírovaní podávame vývar s nakrájanou zeleninou, kuracím mäsom a rezancami.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Obed, Polievky, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre