Kurací vývar so šafranovými rezancami
Pavol Búci
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
Vývar: | |
1 ks |
|
80 g |
|
200 g |
|
120 g |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rezance: | |
40 g |
|
40 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Uvaríme klasický kurací vývar, na ktorý použijeme kuracie mäso a údené kosti (kúpime už zaúdené u mäsiara), zeleninu a koreniny.
- 2
Na rezance na suchej panvici narýchlo opražíme šafran. Zalejeme ho troškou vody (odporúča sa 2 cl, čo je tzv. štamperlík), prevaríme. Malo by nám ostať trochu tekutiny, v ktorej necháme šafran 10 minút lúhovať.
- 3
Z múky, vajca a pripraveného šafranového výluhu vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme, nakrájame na rezance a uvaríme v osolenej vode.
- 4
Pri servírovaní podávame vývar s nakrájanou zeleninou, kuracím mäsom a rezancami.
Tiež kuracia polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre