Treska s hubami shimeji fotorecept
Foto: tejaja
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny aj liečivá. V kombinácii s rybou nemá chybu.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šafranové blizny zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút postáť.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- 3
Pridáme huby shimeji, osolíme a krátko orestujeme.
- 4
Precedíme k nim šafranovú vodu. Dusíme asi 10 minút.
- 5
Pridáme na rezance nakrájanú tresku a spolu dusíme ďalších 10 minút.
- 6
Potom vložíme na šestiny (alebo štvrtiny, podľa chuti) nakrájané paradajočky a dusíme 5 minút, v podstate ich len prehrejeme.
- 7
Podávame s kuskusom.
Tiež treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1url.cz/G1Ddu...
Moj oco ich vola Simako, vraj bola v telke taka "pritelkyne".:)))
Máte samozrejme pravsu, ďakujem za upozornenie. :)
To bol pekný seriál. ☺️
?
Sa ani nedivím že nerozumieš. Asi neruzomieś svojej vlastnej odpovedi 18.11. o 19:05
O seriály ťažko polemizovať. Ale u hubách by to šlo.
Ospravedlňujem sa, ale až teraz som si všimla tento komentár. Aký pravopis? Je pravdou, že 40 rokov nepoužívam slovenčinu aktívne, ale dávam si sakra bacha na správne písanie. A asi nie som jediná na tejto stránke, ktorej slovenský pravopis robí, alebo by mohol robiť problém. Môj problém je, že neviem kde som porušila prikázania slovenského Pravopisu. Budem veľmi vďačná za objasnenie, aby som sa v budúcnosti podobným nevhodným chybám vyvarovala.
Nie "o seriály", ale správne má byť o seriáli".
Pekný deň ti prajem.