Dusená treska
Dusená treska

Treska s hubami shimeji fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 09:38
Treska s hubami shimeji (fotorecept)
Foto: tejaja

Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny aj liečivá. V kombinácii s rybou nemá chybu.

1
porcia
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 fileta
150 g
cca 6 ks
1 ks
1 štipka (blizny)
1 dl horúca




Postup

  1. 1

    Šafranové blizny zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút postáť.

  2. 2

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.

    Treska s hubami shimeji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme huby shimeji, osolíme a krátko orestujeme.

    Treska s hubami shimeji (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Precedíme k nim šafranovú vodu. Dusíme asi 10 minút.

    Treska s hubami shimeji (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme na rezance nakrájanú tresku a spolu dusíme ďalších 10 minút.

    Treska s hubami shimeji (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom vložíme na šestiny (alebo štvrtiny, podľa chuti) nakrájané paradajočky a dusíme 5 minút, v podstate ich len prehrejeme.

    Treska s hubami shimeji (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s kuskusom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia