Treska s hubami shimeji fotorecept
Foto: tejaja
Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny aj liečivá. V kombinácii s rybou nemá chybu.
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šafranové blizny zalejeme horúcou vodou a necháme 10 minút postáť.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
- 3
Pridáme huby shimeji, osolíme a krátko orestujeme.
- 4
Precedíme k nim šafranovú vodu. Dusíme asi 10 minút.
- 5
Pridáme na rezance nakrájanú tresku a spolu dusíme ďalších 10 minút.
- 6
Potom vložíme na šestiny (alebo štvrtiny, podľa chuti) nakrájané paradajočky a dusíme 5 minút, v podstate ich len prehrejeme.
- 7
Podávame s kuskusom.
Tiež treska:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1url.cz/G1Ddu...
Moj oco ich vola Simako, vraj bola v telke taka "pritelkyne".:)))
Máte samozrejme pravsu, ďakujem za upozornenie. :)
To bol pekný seriál. ☺️
?
Sa ani nedivím že nerozumieš. Asi neruzomieś svojej vlastnej odpovedi 18.11. o 19:05
O seriály ťažko polemizovať. Ale u hubách by to šlo.