Losos so sépiovými linguine a šafranovou omáčkou
George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 13. januára 2022
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 13. januára 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 filety (po 150 g) |
|
400 g |
|
|
|
|
|
|
|
(na dozdobenie) |
|
Stratené vajcia: | |
4 ks |
|
2 PL |
|
|
|
Šafranová omáčka: | |
4 ks |
|
100 ml |
|
200 ml (31 %) |
|
100 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Linguine uvaríme v slanej vode al dente (na skus), scedíme a premiešame s trochou oleja, aby sa nezlepili.
- 2
Lososové filety osolíme a okoreníme. Smažíme na panvici s troškou oleja tak, aby zostali v strede ružové. Dĺžka prípravy závisí od tvaru a veľkosti filety.
- 3
Šafranová omáčka: Na oleji osmažíme pokrájanú šalotku, zalejeme bielym vínom a zredukujeme prudkým varom na štvrtinu. Pridáme štipku šafranu, smotanu, necháme prevariť a vmiešame studené maslo. Omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 4
Stratené vajce: Do hrnca dáme zohriať vodu s 2 PL octu. Vajce rozbijeme do vody horúcej 80–90 °C. Pripravujeme 3 – 4 minúty.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu