Losos so sépiovými linguine a šafranovou omáčkou

George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 13. januára 2022
Losos so sépiovými linguine a šafranovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 filety (po 150 g)
400 g
 (na dozdobenie)
Stratené vajcia:
4 ks
2 PL
Šafranová omáčka:
4 ks
100 ml
200 ml (31 %)
100 g
štipka




Postup

  1. 1

    Linguine uvaríme v slanej vode al dente (na skus), scedíme a premiešame s trochou oleja, aby sa nezlepili.

  2. 2

    Lososové filety osolíme a okoreníme. Smažíme na panvici s troškou oleja tak, aby zostali v strede ružové. Dĺžka prípravy závisí od tvaru a veľkosti filety.

  3. 3

    Šafranová omáčka: Na oleji osmažíme pokrájanú šalotku, zalejeme bielym vínom a zredukujeme prudkým varom na štvrtinu. Pridáme štipku šafranu, smotanu, necháme prevariť a vmiešame studené maslo. Omáčku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  4. 4

    Stratené vajce: Do hrnca dáme zohriať vodu s 2 PL octu. Vajce rozbijeme do vody horúcej 80–90 °C. Pripravujeme 3 – 4 minúty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia