Kuracie karí
Kuracie karí

Thajské červené kuracie karí

ryzasos - fotkaRyža SOS, 27. apríla 2022. Komerčný recept.
Thajské červené kuracie karí
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom. Vychutnajte Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom. Vychutnajte si autentickú chuť thajského červeného kuracieho karí podávaného spolu s jazmínovou ryžou. Chutí ako z reštaurácie a recept je pritom tak jednoduchý, že si ho zvládne pripraviť každý. No a s výsledkom očaríte aj tých náročnejších papkáčov.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
500 ml
1/2 ČL
 štipka
800 g
1 PL
5 ČL
1 ks malá
2 strúčiky
500 g
3 PL
300 ml
1 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody. Pridáme soľ, prípadne aj šafran a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.

  2. 2

    Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.

  3. 3

    Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, karí pastu a minútu restujeme.

  4. 4

    Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie stehná a restujeme ich za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.

  5. 5

    Potom pridáme rybaciu omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.

  6. 6

    Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.

  7. 7

    Hotové kuracie karí podávame s uvarenou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia