Thajské červené kuracie karí
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom. Vychutnajte Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Toto jedlo roztancuje chuťové poháriky všetkým z vás, ktorí milujete exotické a pikantnejšie jedlá s mäsom. Vychutnajte si
autentickú chuť thajského červeného kuracieho karí podávaného spolu s jazmínovou ryžou. Chutí ako z reštaurácie a recept je
pritom tak jednoduchý, že si ho zvládne pripraviť každý. No a s výsledkom očaríte aj tých náročnejších papkáčov.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g |
|
| 500 ml |
|
| 1/2 ČL |
|
| štipka |
|
| 800 g |
|
| 1 PL |
|
| 5 ČL |
|
| 1 ks malá |
|
| 2 strúčiky |
|
| 500 g |
|
| 3 PL |
|
| 300 ml |
|
| 1 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody. Pridáme soľ, prípadne aj šafran a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka.
- 2
Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- 3
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, karí pastu a minútu restujeme.
- 4
Potom pridáme nadrobno nakrájané kuracie stehná a restujeme ich za občasného miešania na miernom plameni približne 7 minút.
- 5
Potom pridáme rybaciu omáčku, kokosové mlieko, vodu, umytú a nadrobno nakrájanú brokolicu, soľ a jedlo necháme variť odokryté na miernom plameni približne 18 minút.
- 6
Ak je po 18 minútach omáčka príliš riedka, môžeme z nej trochu odobrať a zmiešať ju s kukuričným škrobom, a potom túto zmes vmiešať k mäsu.
- 7
Hotové kuracie karí podávame s uvarenou ryžou.
Tiež kuracie karí:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu