Linguine s krevetami a cuketou

Gabika Horáčková
foodblogerka a lektorka stredomorskej kuchyne, 8. júla 2021
Linguine s krevetami a cuketou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 g olúpané (môžu byť aj mrazené)
3 strúčiky
200 ml
1 ČL
1 ks menšia




Postup

  1. 1

    Cestoviny dáme variť do vriacej vody, do ktorej sme pridali soľ. Varíme ich, aby boli al dente. Pomocou škrabky na čistenie zeleniny cuketu aj so šupkou nakrájame na tenké plátky. Plátky vložíme na pár minút do vriacej osolenej vody. Potom ich vyberieme a dáme ochladiť do studenej vody.

  2. 2

    Do malej misky dáme 1 lyžičku sušeného šafranu, ktorý zalejeme teplou prevarenou vodou a necháme chvíľu lúhovať. Medzitým dáme na panvicu olivový olej, na ktorom pomaly zahrievame strúčiky cesnaku. Pridáme krevety, soľ a čierne korenie a prudko restujeme 5 minút. Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie, šafranový nálev aj s kúskami šafranu a ešte chvíľu prehrievame. Do krevetovej zmesi pridáme uvarené scedené cestoviny, premiešame a už nevaríme.

  3. 3

    Na záver cestoviny ochutíme šťavou z čerstvého citróna, nastrúhanou citrónovou kôrou a plátkami cukety.

  4. 4

    TIP: Je dôležité, aby boli cestoviny uvarené al dente (na skus), pretože ich takto vieme veľmi dobre stráviť. Príliš dlhé varenie cestovín spôsobí, že sú mäkké – a jedia sa rýchlo. Tráviace enzýmy (ptyalín) obsiahnuté v slinách tak nemôžu urobiť svoju prácu.

Diskusia k receptu

kuko95
Krevety mam rád kupujem si ich často vždy len surové ale so smotanou na šľahanie no to je kombinácia ..toto by som fakt nejedol
1x bugout
evanaaa
Ale veď na tanieri nie je vidieť aj tak žiadnu omáčku, len cetoviny a krevety.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia