Kysnuté koláče
Kysnuté koláče

Kysnuté koláče, ktoré sa vždy podaria

svedka - fotkasvedka, 8. decembra 2019
Kysnuté koláče, ktoré sa vždy podaria
Foto: svedka
60 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

17 dcl
14 g
150 g
5 dcl
1 dcl
1 KL
Podľa chuti do cesta:
Plnka:
150 g
 (alebo kakao, kardamóm, vanilkový cukor)
Na potretie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku s droždím zmiešame, pridáme cukor a necháme odpočinúť 10 minút. Maslo rozpustíme v mlieku, pridáme soľ, v prípade šafranového cesta - pridáme šafran do mlieka a masla. Maslové mlieko izbovej teploty prilejeme k múčnej zmesi a vymiesime nelepivé jemné cesto. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme vykysnuť cca 30 min. Ďalej už podľa fantázie a chuti vytvarujeme koláčiky, pečivo... na čo máme chuť. Odložíme na pekac a necháme podkysnut ešte 20min pod fóliou . Koláče pecieme pri 250stupnoch 8-10min,necháme vychladnúť na mriežke . Väčšie pečivo pecieme 8 minút na 250 a neskôr znížime na 180-200 a dopecieme do zlatista.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme, natrieme maslovou zmesou so škoricou (alebo s kakaom, vanilkou, môžeme pridať lemon curd, džem...), zrolujeme a nakrájame slimáky alebo preložíme a nakrájame na pásy, ktoré zatočíme. Alebo vytvarujeme buchty. Pred pečením potrieme vajcom.

  3. 3

    Jednoduché, výborne a spoľahlivé :) Pripájam foto rôznych mojich osvedčených inšpirácii.

    Kysnuté koláče, ktoré sa vždy podaria  - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Kysnuté cestá, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu