Orientálne kuracie stehná fotorecept
Foto: kukulienka71
Inšpirovala som sa receptom na severoafrické kura od @frezia a zvolila som dusenie v rúre.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rúru som zapla na 200 °C. Umyté a osušené kuracie stehná som rozdelila nožom v kĺbiku na dve časti, takto som z troch dostala šesť kusov. Kožu som z nich odstránila len tú mastnejšiu. Trošku šafranu som zaliala horúcou vodou v šáločke, zvyšok korenín okrem bobkového listu treba pomlieť alebo podrviť a pripraviť z nich zmes zhruba za jednu polievkovú lyžicu. Primiešala som k nej dve lyžice oleja a so šafranom a trochou chilli omáčky som stehná ponatierala a osolila. Očistenú a nahrubo pokrájanú cibuľu a cesnak s bobkovým listom som pokládla na zvyšok oleja do primeraného pekáčika.
-
2
Vývar som dala zohriať. Medzi mäso som poukladala kúsky citróna aj so šupkou a posypala som to posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
3
Do pekáčika som naliala necelé dva decilitre vývaru a vložila som ho do rúry. Po nejakých 15 minútach som ho zakryla alobalom a znova odkryla až keď bolo mäso mäkké, aby sa aj pripieklo.
-
4
Medzičasom som pripravila prílohu - tureckú ryžu s opekanými niťovkami od @cesminaz.
-
5
Šťava aj mäso sú vynikajúcej chuti, trochu kyselkavé, aromatické.
Som rada, že sa ti páči. Nech ti aj chutí, ak ich pripravíš. Ďakujem pekne.
Tiež ma zaujalo to ochutenie v recepte od @frezia , len som si to trocha zjednodušila a pridala aj citrón na podnet kolegyňky, ktorá má manžela z Tunisu. Ono to je také arabské a s tureckou ryžou kombinované veľmi chutné.