Kheer brûlée
Foto: ryzasos
Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie. Zažite čistý pôžitok s naším neodolateľne krémovým kheer Zobraziť celý popisKheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie. Zažite čistý pôžitok s naším neodolateľne krémovým kheer brûlée. Tento lahodný dezert má karamelizovanú cukrovú vrstvu, ktorá dodá každej lyžičke perfektnú chrumkavosť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu dobre prepláchnite a nechajte 30 minút nasiaknuť vo vode.
- 2
Potom ryžu spolu s vodou pridajte do hrnca a priveďte do varu.
- 3
Keď sa väčšina vody absorbuje, pridajte plnotučné mlieko a varte ďalej.
- 4
Miešajte, až kým konzistencia nebude podobná kaši.
- 5
Potom pridajte kondenzované mlieko, ghee, kardamóm, muškatový orech a šafran.
- 6
Poriadne premiešajte, nechajte vychladnúť a potom zmes rozdeľte do malých mištičiek.
- 7
Nechajte vychladnúť v chladničke približne 30 minút.
- 8
Vrch posypte cukrom a pomocou horáku skaramelizujte vrch. Podávajte ihneď.
Tiež ryžový dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu