Ryžový dezert
Ryžový dezert

Kheer brûlée

ryzasos - fotkaRyža SOS, 5. augusta 2023. Komerčný recept.
Kheer brûlée
Foto: ryzasos

Kheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie. Zažite čistý pôžitok s naším neodolateľne krémovým kheer Zobraziť celý popisKheer brûlée je lahodný ryžový nákyp s príchuťou kardamónu a škorice pochádzajúci z južnej Indie. Zažite čistý pôžitok s naším neodolateľne krémovým kheer brûlée. Tento lahodný dezert má karamelizovanú cukrovú vrstvu, ktorá dodá každej lyžičke perfektnú chrumkavosť.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
500 ml
500 ml
1 PL
400 g
1/2 ČL
1/4 ČL
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Ryžu dobre prepláchnite a nechajte 30 minút nasiaknuť vo vode.

  2. 2

    Potom ryžu spolu s vodou pridajte do hrnca a priveďte do varu.

  3. 3

    Keď sa väčšina vody absorbuje, pridajte plnotučné mlieko a varte ďalej.

  4. 4

    Miešajte, až kým konzistencia nebude podobná kaši.

  5. 5

    Potom pridajte kondenzované mlieko, ghee, kardamóm, muškatový orech a šafran.

  6. 6

    Poriadne premiešajte, nechajte vychladnúť a potom zmes rozdeľte do malých mištičiek.

  7. 7

    Nechajte vychladnúť v chladničke približne 30 minút.

  8. 8

    Vrch posypte cukrom a pomocou horáku skaramelizujte vrch. Podávajte ihneď.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia