Recepty, kde je rozmarín
Medovo-horčicová marináda
V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu na bravčové alebo kuracie mäso.
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán,
cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly
miešame a...
Domáce vege ravioly
Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne...
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive
Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá
vynikajúcu chuť...
Skoro konfit
Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...
Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...
Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom
Očistené a umyté mäso nakrájame na
väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme
do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené
mäso...
Grilovaná plnená panenka
Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.
Cícerové guľky so špenátom
Ak používate čerstvý cícer, namočte ho na 6-12 h a následne varte 1-1, 5 h spolu...
Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici
Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch...
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.
Morský čert s olivovou salsou
Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish-
recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/
Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná...
Tekvicové placičky s penou a lososom
Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne
predjedlo, na ktorom...
Kurací steak s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom
Kurací steak (môžeme použiť prsia, stehná, supreme - no pre domácich užívateľov odporúčam kuracie prsia)...
Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....
Jelenie karé na šípkovej omáčke
Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme,
okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme
a dáme variť technológiou sous...
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....
Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido
Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť
všade.
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora –
najmä pražmu,
morského čerta
a tuniaka – mám
naozaj rád. A to nielen
pre jeho chuť...
Divina ako minútka
Pred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že...
Schiacciata
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne...
Králičí chrbát s pyré z romanesca
Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a...
Dusená zelenina s čiernymi ríbezľami
Je tu už množstvo podobných jedál, tak snáď niekto vyskúša aj takúto verziu. Bolo to...
Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar,...
Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú...
Paella Valenciana
Práve som sa vrátila z dvojtýždňového objavovania (a ochutnávania) Španielska.
Začalo to na konferencii povinnosťami a...
Medovo-horčicová marináda
V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu na bravčové alebo kuracie mäso.
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...
Domáce vege ravioly
Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne...
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive
Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť...
Skoro konfit
Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...
Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...
Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom
Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso...
Grilovaná plnená panenka
Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.
Cícerové guľky so špenátom
Ak používate čerstvý cícer, namočte ho na 6-12 h a následne varte 1-1, 5 h spolu...
Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici
Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch...
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.
Morský čert s olivovou salsou
Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná...
Tekvicové placičky s penou a lososom
Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne predjedlo, na ktorom...
Kurací steak s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom
Kurací steak (môžeme použiť prsia, stehná, supreme - no pre domácich užívateľov odporúčam kuracie prsia)...
Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....
Jelenie karé na šípkovej omáčke
Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous...
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....
Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido
Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť všade.
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť...
Divina ako minútka
Pred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že...
Schiacciata
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne...
Králičí chrbát s pyré z romanesca
Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a...
Dusená zelenina s čiernymi ríbezľami
Je tu už množstvo podobných jedál, tak snáď niekto vyskúša aj takúto verziu. Bolo to...
Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar,...
Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú...
Paella Valenciana
Práve som sa vrátila z dvojtýždňového objavovania (a ochutnávania) Španielska. Začalo to na konferencii povinnosťami a...