Rozmarín

Recepty, kde je rozmarín

prazdny

Medovo-horčicová marináda

V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu na bravčové alebo kuracie mäso.

prazdny

Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

Bezmäsité jedlá

Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...

prazdny

Domáce vege ravioly

Cestoviny

Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne...

prazdny

Pečené bravčové pliecko na svetlom pive

Bravčové mäso

Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť...

prazdny

Skoro konfit

Hlavné jedlá

Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...

prazdny

Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom

Hlavné jedlá

Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...

prazdny

Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom

Bravčové mäso

Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso...

prazdny

Grilovaná plnená panenka

Bravčové mäso

Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.

prazdny

Cícerové guľky so špenátom

Bezmäsité jedlá

Ak používate čerstvý cícer, namočte ho na 6-12 h a následne varte 1-1, 5 h spolu...

prazdny

Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici

Hlavné jedlá

Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch...

prazdny

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine

Hlavné jedlá

Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...

prazdny

Morský čert s olivovou salsou

Hlavné jedlá

Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná...

prazdny

Tekvicové placičky s penou a lososom

Večera

Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne predjedlo, na ktorom...

prazdny

Kurací steak s kurkumovou omáčkou a pečeným šalátom

Kuracie mäso

Kurací steak (môžeme použiť prsia, stehná, supreme - no pre domácich užívateľov odporúčam kuracie prsia)...

prazdny

Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou

Hlavné jedlá

Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....

prazdny

Jelenie karé na šípkovej omáčke

Hlavné jedlá

Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous...

prazdny

Bravčové koleno na červenom víne

Bravčové mäso

Výborný obed, hlavne chlapi ho ocenia.

prazdny

Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou

Hlavné jedlá

Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...

prazdny

Ovčie rebro s tekvicovou penou

Hlavné jedlá

Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....

prazdny

Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido

Bezmäsité jedlá

Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť všade.

prazdny

Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou

Hlavné jedlá

Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť...

prazdny

Divina ako minútka

Hlavné jedlá

Pred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že...

prazdny

Schiacciata

Večera

Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne...

prazdny

Králičí chrbát s pyré z romanesca

Hlavné jedlá

Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a...

prazdny

Dusená zelenina s čiernymi ríbezľami

Bezmäsité jedlá

Je tu už množstvo podobných jedál, tak snáď niekto vyskúša aj takúto verziu. Bolo to...

prazdny

Fileta zo sumca s cviklovými lievancami

Hlavné jedlá

Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar,...

prazdny

Plnená prepelica na paštrnákovom pyré

Hlavné jedlá

Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú...

prazdny

Paella Valenciana

Kuracie mäso

Práve som sa vrátila z dvojtýždňového objavovania (a ochutnávania) Španielska. Začalo to na konferencii povinnosťami a...