Tekvicový guláš
Tekvicový guláš

Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

Ladislav Abrahám
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 23. augusta 2018
Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

750 g
500 g
2 ks
5 ks
2 PL
250 ml
Zemiaková knedľa:
500 g
75 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame. Pridáme ocot a zalejeme vodou.

  2. 2

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uhorky nakrájame nadrobno. Pridáme do hrnca a necháme dusiť asi 8 minút.

  3. 3

    Potom pridáme tekvicu nakrájanú na kocky. Zalejeme horúcou vodou, aby bolo všetko ponorené. Pridáme štipku rozmarínu a bobkový list. Varíme 45 minút na miernom ohni. Na záver dochutíme soľou a pridáme smotanu na šľahanie. Varíme ďalších 10 minút.

  4. 4

    Zemiaková knedľa: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a roztlačíme. Pridáme múku, vajce, soľ a korenie a rozmiesime. Z cesta vytvarujeme valčeky, ktoré vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Vyberieme, a pokrájame na plátky. Posypeme nakrájanými čiernymi olivami a podávame s tekvicovým gulášom.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
ono je to cele zle, zemiakove knedle s tym vodovym gulasem nemoze fungovat, nenasaje stavu, chyba tomu smrnc, nieco cerstve, napr. len nasekana hladkolista petrzel. Cele to posobi tazko a na mna nelakavo

Pridaj komentár k receptu: