Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou
šéfkuchár reštaurácie Čarda Avion v Bratislave, 23. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame. Pridáme ocot a zalejeme vodou.
- 2
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uhorky nakrájame nadrobno. Pridáme do hrnca a necháme dusiť asi 8 minút.
- 3
Potom pridáme tekvicu nakrájanú na kocky. Zalejeme horúcou vodou, aby bolo všetko ponorené. Pridáme štipku rozmarínu a bobkový list. Varíme 45 minút na miernom ohni. Na záver dochutíme soľou a pridáme smotanu na šľahanie. Varíme ďalších 10 minút.
- 4
Zemiaková knedľa: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a roztlačíme. Pridáme múku, vajce, soľ a korenie a rozmiesime. Z cesta vytvarujeme valčeky, ktoré vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme na miernom ohni asi 20 minút. Vyberieme, a pokrájame na plátky. Posypeme nakrájanými čiernymi olivami a podávame s tekvicovým gulášom.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu