Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou
Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 28. júna 2018
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 28. júna 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme, vložíme do marinády a necháme odstáť.
- 2
Jahňací chrbát z jednej aj z druhej strany sprudka opečieme na rozpálenom grile - asi 2 minúty na 200 °C, osolíme a necháme odležať 5 minút. Medzitým pripravíme baby zeleninu a zemiaky.
- 3
Zemiaky predvaríme, nakrájame na mesiačiky, opečieme na grile, pridáme nasekaný rozmarín a kúsky masla. Baby zeleninu očistíme, patizón nakrájame na štvrtiny, reďkovky na polovice. Všetko spolu ugrilujeme – okrem baby špargle. Tú pridáme až nakoniec, aby sa nerozvarila, ochutíme soľou, korením, cukrom a troškou masla.
Tiež jahňací chrbát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu