Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
šéfkuchár Korzo Café&Restaurant v Bratislave, 15. augusta 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| 4 ks (kapia) |
|
|
|
|
| 50 g |
|
|
|
|
| 50 ml |
|
| Nálev: | |
| 750 ml |
|
| 250 ml |
|
| 80 g |
|
| 60 g |
|
|
|
|
| Gnocchi: | |
| 800 g |
|
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
| 100 g |
|
| 300 ml |
|
| 100 g mäkký |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom a soľou. Dáme piecť pri 200 °C do rúry na 20 minút. Potom vyberieme, zastrekneme vínnym octom a zakryjeme na 10 minút, aby sa paprika sparila. Potom papriku zlúpneme z kože. Nasolený baklažán osušíme a spolu s paprikou naukladáme do pohárov. Zalejeme nálevom a sterilizujeme 20 minút pri 80 °C.
- 2
Gnocchi: Zemiaky v šupke posypané hrubozrnnou soľou upečieme domäkka. Potom ich ošúpeme a nastrúhame, necháme vychladnúť. Zmiešame s vajíčkom, kurkumou, mandľovou múkou a 2/3 hladkej múky, zvyšnú necháme na podsýpanie. Vypracujeme cesto, z ktorého po častiach urobíme valčeky, ktoré prekrajujeme na gnocchi. Tie odkladáme na pomúčený plech. Hotové gnocchi varíme v slanej vode, kým nevyplávajú na povrch, asi 2–3 minúty.
- 3
Medzitým opražíme slaninu, k nej prihodíme na kocky nakrájaný zaváraný baklažán a kapiu, zľahka opečieme a zalejeme kokosovým mliekom, ktoré necháme chvíľu redukovať. Do tejto zmesi vložíme uvarené gnocchi, pridáme ovčí syr, zľahka premiešame a mierne varíme ešte minútu, kým sa gnocchi pekne obalia omáčkou. Pridáme baby špenát.
Tiež baklažán:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu