Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami
Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 8. augusta 2018
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 8. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
70 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v rúre dozlatista.
- 2
Ryžu rozvaríme v osolenej vode. Keď je ryža mäkká, tak za stáleho miešania a varu do nej pomaličky zapracujeme kukuričnú múku a pridáme soľ, korenie, bylinky, posekanú červenú cibuľu a podľa vlastnej chuti aj čili papričku. Premiešame a odstavíme.
- 3
Zo vzniknutej hmoty potom formujeme kôpky, ktoré podávame na tanieri s pečenými rebrami na bylinkách preliatymi výpekom. Dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež pečené rebierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu