Králičie stehno
Králičie stehno

Králičie stehno s pohánkou a koreňovou zeleninou

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 5. septembra 2018
Králičie stehno s pohánkou a koreňovou zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
260 minút
príprava

Suroviny

600 g
400 g
400 g (mrkva, petržlen, zeler)
200 g
50 g
1 l




Postup

  1. 1

    Pohánku uvaríme podľa návodu. Koreňovú zeleninu nakrájame na juliene rezance, pridáme do cibuľového základu a restujeme na oleji. Keď je pohánka uvarená, pridáme ju k restovanej koreňovej zelenine, ochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Králičie stehná očistíme, umyjeme, osolíme, okoreníme a zalejeme v nádobe s olejom, aby boli celé ponorené. Pridáme rozmarín a tymian, zakryjeme alobalom a konfitujeme pri 80 °C 4 hodiny.

  3. 3

    Podávame na tanieri s pridaním opečených tekvicových jadierok, olivového oleja a posekanej petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia