Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Daniel Klapač
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 6. augusta 2018
kuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 6. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
100 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, cesnak, cibuľu, podľa chuti rozmarín a dusíme domäkka.
- 2
Zemiaky v šupke uvaríme, po uvarení ošúpeme a necháme vychladnúť. Vychladnuté ich nakrájame na malé kocky, pridáme bryndzu, kyslú smotanu, najemno nakrájanú červenú cibuľu, petržlenovú vňať, pažítku a dochutíme soľou a korením. Premiešame.
- 3
Udusené mäso podávame so zemiakovým šalátom s bryndzou, ktorý môžeme tvarovať do guliek či kopčekov.
Tiež jelenie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu