Zemiaková panvička so strateným vajíčkom
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 13. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Zemiaky opláchneme, osušíme a prekrojíme na polovice, vložíme ich do hrnca s osolenou vodu a varíme domäkka. Bielu špargľu ošúpeme a obvaríme v osolenej vriacej vode. Na panvici opečieme na olivovom oleji zemiaky, pridáme fazuľové struky, špargľu, prihodíme vetvičky rozmarínu, osolíme, okoreníme a prehrejeme.
- 2
Stratené vajcia: Do vody v hrnci pridáme ocot a privedieme do varu. Keď začne voda vrieť, zamiešame ju varechou tak, aby vznikol v hrnci vír, do ktorého rozbijeme vajce, žĺtok sa obalí bielkom, k čomu dopomôže aj ocot, ktorý sme pridali do vody. Po pár minútach varenia vznikne v hrnci krehké stratené vajíčko s tekutým žĺtkom vnútri.
- 3
Uvarené vajíčko vyberieme z vody a položíme na teplé zemiačky s fazuľou a so špargľu. Môžeme podávať s mladým špenátom, plátkami reďkoviek alebo zapečené so syrom.
Tiež panvička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu