Zemiaková panvička
Zemiaková panvička

Zemiaková panvička so strateným vajíčkom

Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 13. marca 2018
Zemiaková panvička so strateným vajíčkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

800 g
300 g
150 g
2 PL
2 vetvičky
Stratené vajcia:
8 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky opláchneme, osušíme a prekrojíme na polovice, vložíme ich do hrnca s osolenou vodu a varíme domäkka. Bielu špargľu ošúpeme a obvaríme v osolenej vriacej vode. Na panvici opečieme na olivovom oleji zemiaky, pridáme fazuľové struky, špargľu, prihodíme vetvičky rozmarínu, osolíme, okoreníme a prehrejeme.

  2. 2

    Stratené vajcia: Do vody v hrnci pridáme ocot a privedieme do varu. Keď začne voda vrieť, zamiešame ju varechou tak, aby vznikol v hrnci vír, do ktorého rozbijeme vajce, žĺtok sa obalí bielkom, k čomu dopomôže aj ocot, ktorý sme pridali do vody. Po pár minútach varenia vznikne v hrnci krehké stratené vajíčko s tekutým žĺtkom vnútri.

  3. 3

    Uvarené vajíčko vyberieme z vody a položíme na teplé zemiačky s fazuľou a so špargľu. Môžeme podávať s mladým špenátom, plátkami reďkoviek alebo zapečené so syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia