Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 17. mája 2018
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
50 g
Sneh:
70 g (strúhaný)
200 ml
Kreker:
250 g
30 g (strúhaný)
1 strúčik (strúhaný)
10 g (nasekaný)
20 g (nasekané)
50 ml
70 ml
10 g




Postup

  1. 1

    Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a postupne pridávame smotanu, až kým sa nevytvorí cesto. To rozvaľkáme, nakrájame, posypeme sezamom a pečieme na papieri na pečenie 10 – 12 minút pri 200 °C.

  2. 2

    Parmezánový sneh: Šľahačku zohrejeme, pridáme parmezán a miešame, kým sa nerozpustí. Podľa potreby osolíme. Nalejeme do šľahačkovej fľaše a necháme 30 minút odstáť.

  3. 3

    Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby bola ešte chrumkavá. Osušíme, naložíme na tanier, nastriekame parmezánový sneh, posypeme nastrúhanými lieskovcami a podávame s olivovým krekerom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia