Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Jozef Riska
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 17. mája 2018
šéfkuchár Savoy Restaurant v hoteli Radisson Blu Carlton**** Bratislava, 17. mája 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
800 g |
|
50 g |
|
Sneh: | |
70 g (strúhaný) |
|
200 ml |
|
|
|
Kreker: | |
250 g |
|
30 g (strúhaný) |
|
1 strúčik (strúhaný) |
|
10 g (nasekaný) |
|
20 g (nasekané) |
|
50 ml |
|
70 ml |
|
10 g |
|
Postup
-
1
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a postupne pridávame smotanu, až kým sa nevytvorí cesto. To rozvaľkáme, nakrájame, posypeme sezamom a pečieme na papieri na pečenie 10 – 12 minút pri 200 °C.
- 2
Parmezánový sneh: Šľahačku zohrejeme, pridáme parmezán a miešame, kým sa nerozpustí. Podľa potreby osolíme. Nalejeme do šľahačkovej fľaše a necháme 30 minút odstáť.
- 3
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby bola ešte chrumkavá. Osušíme, naložíme na tanier, nastriekame parmezánový sneh, posypeme nastrúhanými lieskovcami a podávame s olivovým krekerom.
Tiež Špargľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu