Zimný teplý šalát
Foto: lunter
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 ks stredne veľká |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
hrsť |
|
1 ks |
|
30 ml |
|
30 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL (na posypanie) |
|
1/4 ks |
|
50 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Tekvicu, surovú cviklu a tofu nakrájame na kocky. Z olivového oleja, javorového sirupu, citrónovej šťavy, korenia a byliniek pripravíme marinádu.
- 2
Nakrájanú zeleninu a tofu zmiešame s marinádou a dáme na plech. Posypeme kešu orechami a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi na 40 minút.
- 3
Hotový teplý šalát môžeme servírovať s čerstvou rukolou, posypaný zrniečkami granátového jablka a balkánskym syrom.
Tiež tofu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja nie
nemám týmto smerom nastavené trávenie..:-)