Chrbát z muflóna
Chrbát z muflóna

Chrbát z muflóna s cviklovým muffinom

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. novembra 2018
Chrbát z muflóna s cviklovým muffinom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
180 minút
príprava

Suroviny

800 g
1 g
200 g mrazené
20 g
200 ml
200 g
100 g
1 ks
1 bal.
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytý a očistený chrbát z muflóna dáme do fólie s rozmarínom a zavákuujeme. Vložíme do sous-vide zariadenia na 55 °C asi na 2,5 hodiny. (Pozn. red.: sous-vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote.)

  2. 2

    Mrazené gaštany uvaríme v osolenej vode domäkka. Rozmixujeme spolu s maslom na pyré. Do hotového demi glace vložíme šípkový džem a varíme.

  3. 3

    Z upečenej a nastrúhanej cvikly, hladkej múky, vajca, oleja, prášku do pečiva, vody vypracujeme riedke cesto a vlievame do vymastenej muffinovej formy. Pečieme pri 175 °C asi 25 minút. Chrbát z muflóna pred podávaním opečieme na panvici.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Fajn, len by ma zaujímalo, kde by som tak asi prišla k chrbátu z muflóna.....
@Evelynba (29.11.2018 13:13)

Je to komerčný recept, reklama pre kuchyňu. Mäso z muflóna dostať kúpiť napríklad v Metre, ak ti nevadí, že ho musíš kúpiť 10 kg.