Chrbát z muflóna s cviklovým muffinom

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. novembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Chrbát z muflóna s cviklovým muffinom Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
180 min
príprava

Suroviny

800 g
1 g
200 g mrazené
20 g
200 ml
200 g
100 g
1 ks
1 bal.
100 ml
TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Umytý a očistený chrbát z muflóna dáme do fólie s rozmarínom a zavákuujeme. Vložíme do sous-vide zariadenia na 55 °C asi na 2,5 hodiny. (Pozn. red.: sous-vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote.)

  2. 2

    Mrazené gaštany uvaríme v osolenej vode domäkka. Rozmixujeme spolu s maslom na pyré. Do hotového demi glace vložíme šípkový džem a varíme.

  3. 3

    Z upečenej a nastrúhanej cvikly, hladkej múky, vajca, oleja, prášku do pečiva, vody vypracujeme riedke cesto a vlievame do vymastenej muffinovej formy. Pečieme pri 175 °C asi 25 minút. Chrbát z muflóna pred podávaním opečieme na panvici.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist