Chrbát z muflóna s cviklovým muffinom
Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. novembra 2018
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 29. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
180 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Umytý a očistený chrbát z muflóna dáme do fólie s rozmarínom a zavákuujeme. Vložíme do sous-vide zariadenia na 55 °C asi na 2,5 hodiny. (Pozn. red.: sous-vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote.)
- 2
Mrazené gaštany uvaríme v osolenej vode domäkka. Rozmixujeme spolu s maslom na pyré. Do hotového demi glace vložíme šípkový džem a varíme.
- 3
Z upečenej a nastrúhanej cvikly, hladkej múky, vajca, oleja, prášku do pečiva, vody vypracujeme riedke cesto a vlievame do vymastenej muffinovej formy. Pečieme pri 175 °C asi 25 minút. Chrbát z muflóna pred podávaním opečieme na panvici.
Tiež muflóna:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to komerčný recept, reklama pre kuchyňu. Mäso z muflóna dostať kúpiť napríklad v Metre, ak ti nevadí, že ho musíš kúpiť 10 kg.
A keď tam ty dáš recept, to bude Tvoja reklama? Mne sa ten recept veľmi páči, veď stačí dať iné mäso, alebo si vziať nápad na gaštanové pyré so šípkovým džemom či cviklový mafin...