Hovädzia sviečkovica
Hovädzia sviečkovica

Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 13. septembra 2018
Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g falošná
100 g
30 g
300 g
400 g
1 ks
200 g
5 g
5 g
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme šťavu z pomaranča a citróna, badián, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C asi 30 minút.

  2. 2

    Gnocchi: Zmiešame prelisované uvarené zemiaky, vajíčko, múku, nadrobno nasekané bylinky a soľ. Cesto vyváľame na valček hrúbky palca, ktorý nakrájame na asi 2 cm dlhé gnocchi. Varíme ich v osolenej vriacej vode asi 2 minúty.

  3. 3

    Na panvici prudko opečieme osolené a okorenené hovädzie mäso na olivovom oleji, ktoré potom pečieme v rúre zohriatej na 190 °C asi 10 minút. Upečené mäso potom potrieme dijonskou horčicou a obalíme v rozmixovaných ľanových semienkach. Pred podávaním necháme odležať asi päť minút.

Diskusia k receptu