Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 13. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme šťavu z pomaranča a citróna, badián, osolíme, okoreníme a polejeme trochou olivového oleja. Dáme piecť do rúry zohriatej na 170 °C asi 30 minút.
- 2
Gnocchi: Zmiešame prelisované uvarené zemiaky, vajíčko, múku, nadrobno nasekané bylinky a soľ. Cesto vyváľame na valček hrúbky palca, ktorý nakrájame na asi 2 cm dlhé gnocchi. Varíme ich v osolenej vriacej vode asi 2 minúty.
- 3
Na panvici prudko opečieme osolené a okorenené hovädzie mäso na olivovom oleji, ktoré potom pečieme v rúre zohriatej na 190 °C asi 10 minút. Upečené mäso potom potrieme dijonskou horčicou a obalíme v rozmixovaných ľanových semienkach. Pred podávaním necháme odležať asi päť minút.
Tiež hovädzia sviečkovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu