Foto: 2010
Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo supermarketu sa taketo zazraky robit nedaju. Od Vianoc robime treti Zobraziť celý popisKonfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo supermarketu sa taketo zazraky robit nedaju. Od Vianoc robime treti krat tuto zbastardizovanu verziu.
príprava
na 120 °C
Postup
-
1
Kacku naporcujeme, a stedro posolime, pokorenime, potrieme cesnakom a odlozime cez noc do chladnicky.
- 2
Na druhy den kacacie porcie poumyvame pod studenou vodou a osusime. Kozu ( nie maso) popichame spicom noza aby sa lahsie uvolnil tuk. Zlahka posolime, ja som dal aj trochu rasce ( Francuzi nedavaju), podlial zmesou vody a pomarancovej stavy.
- 3
Dal som do rozohriatej rury na 120 °C a zakryl, kazdu hodinu otocil. ( tuk som nezlieval, teoreticky by to malo byt uz ponorene v tuku, ale tie zo supermarketu su vysportovane, menej mastne. Pomaly piekol skoro 4 hodiny. Kridla vybral skor ... a zjedol
- 4
Stehna, prsia dame na mriezku odtiect a vychladnut. Zabalime a odlozime do mraznicky, klasicky by sa ponorili do kacacieho tuku a odlozili... Pouzitie je jednoduche, nechame rozmrazit, a na panvici niekolko minut opecieme - prehrejeme aby koza bola opat chrumkava. Z trupu oberieme maso a pokrajame na drobno, dame nadobiek a zalejeme kacacou mastou a mam francuzsku specialitu rillettes. odlozime do ladnicky stuhnut a natrieme na chleba podla potreby.
- 2
No, ked som sam doma tak mam za 15 minut luxusnu veceru x 4, lepsiu ako v restauracii.
( toto som si pripravoval polotovar).
A veru že má kačka tuku aby sa v ňom kúpala. ak máš možnosť kúp si kačku z domáceho chovu a budeš prekvapená .Moja mama chovala kačky a ani ich neštopala a kačaciu masť sme zakaždým museli odoberať ,lebo nám prskala von do trúby z pekáča .Ale v marketoch už také nekúpite.To sú ozaj dietne.:)