Jahňacie lýtko na kaši a šalotkovej omáčke
			   František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 7. apríla 2018
		   
		   z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 7. apríla 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
180 minút
príprava
príprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Jahňacie lýtka osolíme, okoreníme a v rozohriatom hrnci na oleji opečieme lýtka s každej strany dohneda. Vyberieme a pridáme nakrájanú cibuľu, strúčik cesnaku a chvíľku pražíme. 
- 2
Potom prilejeme červené víno, pridáme bylinky, vložíme opečené lýtka, zakryjeme pokrievkou a dusíme domäkka 1,5 – 2 hodiny na sporáku alebo v rúre. 
- 3
Hotové lýtka vyberieme, šťavu precedíme cez sitko. Necháme zredukovať na požadovanú hustotu, prípadne zahustíme studeným maslom. Očistené nakrájané zemiaky uvaríme domäkka, scedíme a vymiešame spolu s horúcim mliekom a kúskom masla na kašu. Tiež jahňa:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu