Jahňacie lýtko na kaši a šalotkovej omáčke
František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 7. apríla 2018
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 7. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
180 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Jahňacie lýtka osolíme, okoreníme a v rozohriatom hrnci na oleji opečieme lýtka s každej strany dohneda. Vyberieme a pridáme nakrájanú cibuľu, strúčik cesnaku a chvíľku pražíme.
- 2
Potom prilejeme červené víno, pridáme bylinky, vložíme opečené lýtka, zakryjeme pokrievkou a dusíme domäkka 1,5 – 2 hodiny na sporáku alebo v rúre.
- 3
Hotové lýtka vyberieme, šťavu precedíme cez sitko. Necháme zredukovať na požadovanú hustotu, prípadne zahustíme studeným maslom. Očistené nakrájané zemiaky uvaríme domäkka, scedíme a vymiešame spolu s horúcim mliekom a kúskom masla na kašu.
Tiež jahňa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu