Pečené kura
Pečené kura

Kurací pekáč fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. augusta 2018
Kurací pekáč (fotorecept)
Foto: Olinecka

Tento recept je nenáročný, potešíte každého, kto má rád zeleninu a rýchlu prípravu.

40-45 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

3-4 ks
podľa chuti
 (grilovacie korenie)
podľa potreby
3 ks
3-4 ks
1 ks
2 ks
podľa chuti (domáca)
3-4 strúčiky
400-500 g
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie štvrte umyjeme osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, posypeme grilovacie korenie, korenie na pečené kurča z oboch strán.

    Kurací pekáč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme do chladničky aspoň na 1-2 hodiny.

    Kurací pekáč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme zeleninu, ktorú umyjeme a osušíme.

    Kurací pekáč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninu pokrájame na menšie kúsky, slaninu nadrobno, cesnak na malé plátky.

    Kurací pekáč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistené zemiaky nakrájame, mäso vyberieme z chladničky a dáme na spodok zapekacej misy. Na mäso vrstvíme zemiaky, zeleninu, slaninu, cesnak, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme rovnomerne kečup. Posypeme posekanú petržlenovú vňať, takto vrstvíme všetky ingrediencie nakoniec opäť osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, kečupom, pridáme rozmarín, posypeme petržlenovou vňaťou.

    Kurací pekáč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov, zapekaciu misu zakryjeme pokrievkou alebo alobalom.

    Kurací pekáč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme 60 minút, pred dokončením 20 minút odkryté dopečieme do zlatista. Takto vyzerá lákavo po upečení. Dobrú chuť.

    Kurací pekáč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Vtipné. Vadí kečup, ale podravka a grilovačka nie. Ja napr nerada hotové korenie. Dobrý kečup mám rada, rajčiny nie sú prístupné celý rok a každý sa snáď prispôsobiť vie. Mne sa recept páči. Síce nič nové pod slnkom, v lete sa zelenina a bylinky pýtajú všade. Zdá sa mi zbytočná tá slanina. Dôležité, že chutilo a iste zachutí. Krásne fotografie. A fialová cibuľa je vždy top.
Takéto kura sme piekli na chalúpke, všetko z jedného pekáča v sporáku, voňalo to ešte o dve ulice ďalej. Príloha, zelenina, mäsko, všetko v jednom. Ja nedávam slaninu, mám rada len surovú, alebo na haluškách. Ale keby mi niekto taký krásny pekáč priniesol, tak by som sa obetovala a zjedla aj tú slaninku :)))))
Robila som podobne pred týždňom, len ja som zemiačky aj so šupkou a zeleninu dávala pod kuriatko, navrch išla cibuľa a slaninka. Výborné a bezprácne (samosato).

Pridaj komentár k receptu: