Kurací pekáč fotorecept
Foto: Olinecka
Tento recept je nenáročný, potešíte každého, kto má rád zeleninu a rýchlu prípravu.
príprava
na 200 °C
Suroviny
3-4 ks |
|
podľa chuti |
|
(grilovacie korenie) |
|
podľa potreby |
|
|
|
3 ks |
|
3-4 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti (domáca) |
|
3-4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
400-500 g |
|
čerstvá |
|
|
Postup
-
1
Kuracie štvrte umyjeme osušíme, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, posypeme grilovacie korenie, korenie na pečené kurča z oboch strán.
-
2
Dáme do chladničky aspoň na 1-2 hodiny.
-
3
Medzitým si pripravíme zeleninu, ktorú umyjeme a osušíme.
-
4
Zeleninu pokrájame na menšie kúsky, slaninu nadrobno, cesnak na malé plátky.
-
5
Očistené zemiaky nakrájame, mäso vyberieme z chladničky a dáme na spodok zapekacej misy. Na mäso vrstvíme zemiaky, zeleninu, slaninu, cesnak, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme rovnomerne kečup. Posypeme posekanú petržlenovú vňať, takto vrstvíme všetky ingrediencie nakoniec opäť osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, kečupom, pridáme rozmarín, posypeme petržlenovou vňaťou.
-
6
Rúru predhrejeme na 200 stupňov, zapekaciu misu zakryjeme pokrievkou alebo alobalom.
-
7
Pečieme 60 minút, pred dokončením 20 minút odkryté dopečieme do zlatista. Takto vyzerá lákavo po upečení. Dobrú chuť.
Môžeš pridať paradajkový pretlak,ale nemusíš.Dakujem.
Ďakujem,toto leto je naozaj ukážka krásneho slnečného počasia.Pozdravujem.
Ďakujem.