Pečené zajačie stehno
Pečené zajačie stehno

Zajačie stehno na slaninke a zelenine

Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 31. júla 2018
Zajačie stehno na slaninke a zelenine
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
400 g
2 ks
1/4 ks
6-8 strúčikov
8 ks
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie očistíme. Slaninu, mrkvu, zeler nasekáme na malé kocky, zemiaky a cesnakové strúčiky môžu zostať celé. Vložíme do pekáča aj so stehnami, premiešame a necháme do nasledujúceho dna odležať.

  2. 2

    Pripravený pekáč vložíme do rúry rozohriatej na 180 °C, 45 minút pečieme prikryté, na ostávajúcich 15 minút odkryjeme a dopečieme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia