Recepty, kde je rozmarín
Jelenie karé na šípkovej omáčke
Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme,
okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme
a dáme variť technológiou sous...
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....
Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido
Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť
všade.
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora –
najmä pražmu,
morského čerta
a tuniaka – mám
naozaj rád. A to nielen
pre jeho chuť...
Divina ako minútka
Pred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že...
Schiacciata
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne...
Králičí chrbát s pyré z romanesca
Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a...
Dusená zelenina s čiernymi ríbezľami
Je tu už množstvo podobných jedál, tak snáď niekto vyskúša aj takúto verziu. Bolo to...
Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar,...
Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú...
Paella Valenciana
Práve som sa vrátila z dvojtýždňového objavovania (a ochutnávania) Španielska.
Začalo to na konferencii povinnosťami a...
Rukolový šalát s flank steakom
V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme
olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu
dáme do misy,...
Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...
Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi
Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.
Bravčové ragú s cibuľkou na hrianke
Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na tenké rezančeky.
Grilované kurča
Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale...
Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami
Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky,
nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté
korenie a škrobovú múčku,...
Raňajky alebo Shakshuka po slovensky
Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...
Slaný karfiolový koláč
Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.
Bravčové kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta...
Opečené kuracie stehná na cesnaku a olivách
Keď sme opúšťali Des Moines, tak v Iowe mrzlo a snežilo. Sviatok všetkých Alexandrov
a...
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme
z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme
nakrájanú mrkvu, bylinky,...
Morčacia roláda plnená kyslou kapustou
<b>Morčacia roláda:</b> Nakrájanú cibuľu s kyslou kapustou
opražíme, osolíme, okoreníme a podusíme.
Morčacie prsia upravíme na...
Bravčové stehno s paradajkami (z tlakového hrnca)
Bravčové stehno s paradajkami z tlakového hrnca.
Chutná krkovička s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré
Komerčný recept<br />
Keď počas pečenia potierate mäso štetcom z byliniek, vznikne tak obzvlášť lahodný pokrm...
Quinoa s červenou repou pečenou na víne a bylinkách
Toto je recept vyslovene pre vašu inšpiráciu :) Chuťovo vyvážený, veď víno, bylinky,
cesnak,...
Zapekané šampiňóny so sójovou plnkou
Babičky vedeli,
aký poklad sa
skrýva v nenápadnom
struku. Guľôčky
plné bielkovín dokázali
pripraviť na sto
spôsobov. Dobrá
gastronómia sa...
Pražma so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Komerčný recept<br />
Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom , podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, ...
Talianska fazuľa s rozmarínom
Tento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi...
Jelenie karé na šípkovej omáčke
Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous...
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....
Zapečená cuketa s tekvicou hokkaido
Rýchle jednoduché zdravé a pomerne lacné jedlo keďže začína jeseň, tekvice je dosť všade.
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť...
Divina ako minútka
Pred pár týždňami tu bola diskusia o divine, že sa nedá pripraviť ako minútka a že...
Schiacciata
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne...
Králičí chrbát s pyré z romanesca
Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a...
Dusená zelenina s čiernymi ríbezľami
Je tu už množstvo podobných jedál, tak snáď niekto vyskúša aj takúto verziu. Bolo to...
Fileta zo sumca s cviklovými lievancami
Filety zo sumca očistíme, z vody, koreňovej zeleniny, byliniek a zo soli pripravíme vývar,...
Plnená prepelica na paštrnákovom pyré
Najskôr pripravíme plnku. Žemle nakrájame na kocky, pridáme soľ, korenie, bylinky a nasekanú...
Paella Valenciana
Práve som sa vrátila z dvojtýždňového objavovania (a ochutnávania) Španielska. Začalo to na konferencii povinnosťami a...
Rukolový šalát s flank steakom
V mažiari rozdrvíme rozmarín a cesnak, prilejeme olej, až kým nevznikne kašička. Marinádu dáme do misy,...
Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením,...
Plnené kuracie prsia s pečenými zemiakmi
Úplne obyčajné jedlo, no tanier je prevoňaný bylinkami.
Bravčové ragú s cibuľkou na hrianke
Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na tenké rezančeky.
Grilované kurča
Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale...
Danielia pečeň s fazuľkou a paradajkami
Pečeň narežeme na pásiky, dáme do misky, nakvapkáme trochu oleja, dosypeme mleté korenie a škrobovú múčku,...
Raňajky alebo Shakshuka po slovensky
Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...
Slaný karfiolový koláč
Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.
Bravčové kotlety so zeleninou
Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta...
Opečené kuracie stehná na cesnaku a olivách
Keď sme opúšťali Des Moines, tak v Iowe mrzlo a snežilo. Sviatok všetkých Alexandrov a...
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky,...
Morčacia roláda plnená kyslou kapustou
<b>Morčacia roláda:</b> Nakrájanú cibuľu s kyslou kapustou opražíme, osolíme, okoreníme a podusíme. Morčacie prsia upravíme na...
Bravčové stehno s paradajkami (z tlakového hrnca)
Bravčové stehno s paradajkami z tlakového hrnca.
Chutná krkovička s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré
Komerčný recept<br /> Keď počas pečenia potierate mäso štetcom z byliniek, vznikne tak obzvlášť lahodný pokrm...
Quinoa s červenou repou pečenou na víne a bylinkách
Toto je recept vyslovene pre vašu inšpiráciu :) Chuťovo vyvážený, veď víno, bylinky, cesnak,...
Zapekané šampiňóny so sójovou plnkou
Babičky vedeli, aký poklad sa skrýva v nenápadnom struku. Guľôčky plné bielkovín dokázali pripraviť na sto spôsobov. Dobrá gastronómia sa...
Pražma so zemiakmi a jarnou cibuľkou
Komerčný recept<br /> Grilovaná ryba ochutená rozmarínom a olivovým olejom , podávaná s jednoduchými varenými zemiakmi, ...
Talianska fazuľa s rozmarínom
Tento recept som našla v talianskej kuchárke od Nigelly Lawson. Je to veľmi jednoduchý a veľmi...