Rozmarín

Recepty, kde je rozmarín

prazdny

Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra

Hovädzie mäso

Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 –...

prazdny

Focaccia podle Romana Pauluse

Bezmäsité jedlá

Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.

prazdny

Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič

Hovädzie mäso

Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že...

prazdny

Marinovaná krkovička

Bravčové mäso

Túto dobrotu som uvarila na dnešný deň.

prazdny

Toskánský bůček

Bravčové mäso

Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...

prazdny

Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok

Hovädzie mäso

Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme...

prazdny

Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré

Kuracie mäso

Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ...

prazdny

Talianska focaccia

Bezmäsité jedlá

Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...

prazdny

Zapekané šampiňóny

Bezmäsité jedlá

Tento recept, poteší nejeden jazýček.

prazdny

Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou

Bezmäsité jedlá

Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame....

prazdny

Kurací pekáč

Kuracie mäso

Tento recept je nenáročný, potešíte každého, kto má rád zeleninu a rýchlu prípravu.

prazdny

Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami

Bravčové mäso

Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...

prazdny

Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami

Bravčové mäso

Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v...

prazdny

Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom

Hlavné jedlá

Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...

prazdny

Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou

Hlavné jedlá

Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme,...

prazdny

Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou

Hovädzie mäso

Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...

prazdny

Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou

Bravčové mäso

Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....

prazdny

Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami

Bezmäsité jedlá

Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť (do vody pridáme soľ)...

prazdny

Medovo-horčicová marináda

V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu na bravčové alebo kuracie mäso.

prazdny

Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom

Bezmäsité jedlá

Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...

prazdny

Domáce vege ravioly

Cestoviny

Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne...

prazdny

Pečené bravčové pliecko na svetlom pive

Bravčové mäso

Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť...

prazdny

Skoro konfit

Hlavné jedlá

Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...

prazdny

Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom

Hlavné jedlá

Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...

prazdny

Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom

Bravčové mäso

Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso...

prazdny

Grilovaná plnená panenka

Bravčové mäso

Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.

prazdny

Cícerové guľky so špenátom

Bezmäsité jedlá

Ak používate čerstvý cícer, namočte ho na 6-12 h a následne varte 1-1, 5 h spolu...

prazdny

Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici

Hlavné jedlá

Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch...

prazdny

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine

Hlavné jedlá

Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...