Recepty, kde je rozmarín
Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra
Opracovanú roštenku nakrájame na
2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji.
Pečieme pri 180 °C 5 –...
Focaccia podle Romana Pauluse
Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.
Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič
Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na
skutočnosť, že...
Toskánský bůček
Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...
Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú
časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do
zapekacej misky, pridáme...
Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré
Semienka sa stali doslova hitom moderného
kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen
obsah zdraviu prospešných látok, ...
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...
Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na
oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný
muškátový oriešok a premiešame....
Kurací pekáč
Tento recept je nenáročný, potešíte každého, kto má rád zeleninu a rýchlu prípravu.
Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme
a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme
olejom a posypeme cukrom...
Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami
Rebrá narežeme na 12 kúskov,
osolíme, okoreníme, pridáme cesnak,
cibuľu, bylinky a pečieme v...
Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie
a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme.
Sprudka opečieme na masle, ...
Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou
Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej
spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným
mixérom. Jahňací chrbát okoreníme,...
Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo
a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným
činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej
dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým
nebom nový rozmer....
Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť (do vody pridáme soľ)...
Medovo-horčicová marináda
V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu na bravčové alebo kuracie mäso.
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán,
cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly
miešame a...
Domáce vege ravioly
Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne...
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive
Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá
vynikajúcu chuť...
Skoro konfit
Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...
Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...
Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom
Očistené a umyté mäso nakrájame na
väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme
do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené
mäso...
Grilovaná plnená panenka
Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.
Cícerové guľky so špenátom
Ak používate čerstvý cícer, namočte ho na 6-12 h a následne varte 1-1, 5 h spolu...
Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici
Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch...
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.
Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra
Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 –...
Focaccia podle Romana Pauluse
Toto pečivo jsem si velmi oblíbila, proto ho dělám dost často.
Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič
Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že...
Toskánský bůček
Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...
Falošná sviečkovica s kôrkou z ľanových semienok
Fenikel očistíme a odrežeme spodnú drevnatú časť. Prekrojíme ho na štvrtiny a preložíme do zapekacej misky, pridáme...
Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ...
Talianska focaccia
Focaccia je tradičný taliansky chlieb, ktorý podávajú aj v tých najluxusnejších reštauráciach po celom svete...
Tekvicový guláš so zemiakovou knedľou
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme drvenú rascu, korenie, nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame....
Kurací pekáč
Tento recept je nenáročný, potešíte každého, kto má rád zeleninu a rýchlu prípravu.
Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom...
Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami
Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v...
Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...
Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou
Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme,...
Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...
Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....
Zemiakovo-hráškové pyré s karamelizovanými kuriatkami
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na menšie kocky a dáme variť (do vody pridáme soľ)...
Medovo-horčicová marináda
V miske zmiešajme všetky suroviny a používame ako marinádu na bravčové alebo kuracie mäso.
Špargľa s parmezánovým snehom a olivovým krekerom
Kreker: Najprv spojíme múku, parmezán, cesnak, rozmarín, olivy a olivový olej. Pomaly miešame a...
Domáce vege ravioly
Múku zmiešajte so 4 vajíčkami a s olivovým olejom. Podľa potreby pridajte vodu a vypracujte vláčne...
Pečené bravčové pliecko na svetlom pive
Lahôdka pre gurmánske jazýčky. Šťavnaté mäso a lahodná zelenina, ktorým pivo pridá vynikajúcu chuť...
Skoro konfit
Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo...
Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...
Bravčové rillettes s nakladaným karfiolom
Očistené a umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky. Všetky suroviny vložíme do kastróla a zahrejeme. Vložíme pripravené mäso...
Grilovaná plnená panenka
Jednoduchý, no možno trocha netradičný recept na prípravu plnenej panenky.
Cícerové guľky so špenátom
Ak používate čerstvý cícer, namočte ho na 6-12 h a následne varte 1-1, 5 h spolu...
Zemiakové šúľance so šípkovou omáčkou k sviečkovici
Očistenú jeleniu sviečkovicu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a sprudka opečieme na olivovom oleji z oboch...
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Jahňacie pliecko s rozmarínom, tymianom a červenou cibuľou
Lahke, vonave a velmi chutne.