Pečená hovädzia roštenka
Pečená hovädzia roštenka

Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra

Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 13. novembra 2018
Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g odležaná nízka
100 g
100 g
200 ml
100 ml
100 g
100 g
100 g
1 g
40 g
200 g
Yorshirský puding:
150 g
2 ks
150 ml
1 g




Postup

  1. 1

    Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 – 8 minút. Na výpeku orestujeme šalotku, pridáme na menšie kocky pokrájanú foie gras, podlejeme vývarom. Zredukujeme na požadovanú hustotu, pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Baby mrkvu uvaríme domäkka. Baby zeleninu orestujeme na masle, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín a med, krátko skaramelizujeme.

  3. 3

    Yorshirský puding pripravíme tak, že z múky, vajec, zo sódy bikarbóny, soli a z mlieka vypracujeme hladké cesto. Pečieme v silikónových formách na mafiny, do ktorých dáme lyžicu oleja, pri teplote 180 °C 10 – 15 minút podľa veľkosti formy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia