Roštenka s yorkshirským pudingom à la Viktória Alexandra
Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 13. novembra 2018
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 13. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g odležaná nízka |
|
|
|
100 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 g |
|
40 g |
|
200 g |
|
|
|
|
|
Yorshirský puding: | |
150 g |
|
2 ks |
|
150 ml |
|
1 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Opracovanú roštenku nakrájame na 2 cm steaky, ktoré opečieme na oleji. Pečieme pri 180 °C 5 – 8 minút. Na výpeku orestujeme šalotku, pridáme na menšie kocky pokrájanú foie gras, podlejeme vývarom. Zredukujeme na požadovanú hustotu, pridáme smotanu a dochutíme soľou a korením.
- 2
Baby mrkvu uvaríme domäkka. Baby zeleninu orestujeme na masle, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín a med, krátko skaramelizujeme.
- 3
Yorshirský puding pripravíme tak, že z múky, vajec, zo sódy bikarbóny, soli a z mlieka vypracujeme hladké cesto. Pečieme v silikónových formách na mafiny, do ktorých dáme lyžicu oleja, pri teplote 180 °C 10 – 15 minút podľa veľkosti formy.
Tiež hovädzia roštenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu