Marinovaná krkovička fotorecept
Foto: olinecka
Túto dobrotu som uvarila na dnešný deň.
30 minút
príprava
príprava
50-55 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
7-8 plátkov |
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
10-12 strúčikov |
|
Marináda: | |
6 PL |
|
6-8 PL (alebo jemný) |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
10 PL |
|
1 PL |
|
čerstvé |
|
|
|
200 ml (alebo teplá voda) |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky.
-
2
Zľahka mäso z oboch strán naklepeme, osolíme, potrieme cesnakom. Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme olejom, poukladáme mäso, na ktoré rozložíme pokrájanú cibuľu.
-
3
Pripravíme si marinádu, všetky ingrediencie zmiešame spolu, korenie dáme podľa seba.
-
4
Marinádu nanesieme na mäso a cibuľu, podlejeme vývarom alebo vodou, zakryjeme alobalom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 50-55 minút.
-
5
Asi po pol hodine dáme na mäso čerstvé bylinky a dopečieme. Podavame so zemiakmi, s ryžou, hranolkami podľa chuti. Dobrú chuť.
Veď bravčovú krkovičku varia a jedia aj v Stredozemí a vždy používajú olivový olej, ako je vo väčšine ich receptov zvykom.
Každý môže použiť olej , podľa seba olivovým olejom sa pripravuje veľa jedál.Krasny dník.