Pečená krkovička
Pečená krkovička

Marinovaná krkovička fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. októbra 2018
Marinovaná krkovička (fotorecept)
Foto: olinecka

Túto dobrotu som uvarila na dnešný deň.

30 minút
príprava
50-55 minút
na 180 °C

Suroviny

7-8 plátkov
2 ks
1 ks
10-12 strúčikov
Marináda:
6 PL
6-8 PL (alebo jemný)
podľa chuti
1  PL
10 PL
1 PL
 čerstvé
200 ml (alebo teplá voda)




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme osušíme a nakrájame na plátky.

    Marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zľahka mäso z oboch strán naklepeme, osolíme, potrieme cesnakom. Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme olejom, poukladáme mäso, na ktoré rozložíme pokrájanú cibuľu.

    Marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si marinádu, všetky ingrediencie zmiešame spolu, korenie dáme podľa seba.

    Marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Marinádu nanesieme na mäso a cibuľu, podlejeme vývarom alebo vodou, zakryjeme alobalom. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 50-55 minút.

    Marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Asi po pol hodine dáme na mäso čerstvé bylinky a dopečieme. Podavame so zemiakmi, s ryžou, hranolkami podľa chuti. Dobrú chuť.

    Marinovaná krkovička (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kucharka
@Ziegelfeld , rada by som vedela, prečo si myslíš že k sebe nepasujú?
Veď bravčovú krkovičku varia a jedia aj v Stredozemí a vždy používajú olivový olej, ako je vo väčšine ich receptov zvykom.
olinecka
@Ziegelfeld1968 (15.10.2018 15:32)

Každý môže použiť olej , podľa seba olivovým olejom sa pripravuje veľa jedál.Krasny dník.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia