Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 10. septembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ale aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle. Zobraziť celý popisSemienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ale aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle. Zaujímavo menia jeho štruktúru, dopĺňajú prílohy k rybám či mäsu a obohatia nápoje. No ak si z nich vypestujete aj klíčky, to sa potom akýkoľvek šalát dostane na úplne inú úroveň.
porcie
príprava
na 150 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 500 ml |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 10 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 80 g (mix bielych a čiernych) |
|
| 4 ks |
|
| na vyprážanie |
|
| 200 g |
|
Postup
-
1
Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme a uložíme do hrnca s husacou masťou spolu s rozmarínom a tymianom. Prikryjeme pokrievkou a uložíme do rúry vyhriatej na 150 °C.
- 2
Po 2,5 hodine vyberieme stehná z hrnca a oberieme všetko mäso z kostí. Z mäsa vytvarujeme guľky, ktoré necháme vychladnúť a obalíme ich v hladkej múke, vajíčku a zmesi strúhanky a sezamu. Pred podávaním smažíme v rozpálenom oleji.
- 3
Na špenátové pyré varíme špenát v osolenej vode asi minútu a prudko schladíme pomocou ľadu. Potom rozmixujeme na hladké pyré.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu