Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyré

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 10. septembra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Kuracie stehná v sezame so špenátovým pyréFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Semienka sa stali doslova hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári však oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ale aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle. Zaujímavo menia jeho štruktúru, dopĺňajú prílohy k rybám či mäsu a obohatia nápoje. No ak si z nich vypestujete aj klíčky, to sa potom akýkoľvek šalát dostane na úplne inú úroveň.

4
porcie
30 min
príprava
150 min
na 150 °C

Suroviny

4 ks
500 ml
5 g
5 g
5 g
10 g
100 g
100 g
80 g (mix bielych a čiernych)
4 ks
 na vyprážanie
200 g
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté kuracie stehná osolíme, okoreníme a uložíme do hrnca s husacou masťou spolu s rozmarínom a tymianom. Prikryjeme pokrievkou a uložíme do rúry vyhriatej na 150 °C.

  2. 2

    Po 2,5 hodine vyberieme stehná z hrnca a oberieme všetko mäso z kostí. Z mäsa vytvarujeme guľky, ktoré necháme vychladnúť a obalíme ich v hladkej múke, vajíčku a zmesi strúhanky a sezamu. Pred podávaním smažíme v rozpálenom oleji.

  3. 3

    Na špenátové pyré varíme špenát v osolenej vode asi minútu a prudko schladíme pomocou ľadu. Potom rozmixujeme na hladké pyré.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist