Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 28. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 140 °C
Suroviny
500 g |
|
2 g |
|
2 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
10 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
20 g |
|
1 g |
|
30 g |
|
2 g |
|
500 g mäsitá |
|
200 g |
|
300 g varené |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri 140 °C asi 4 hodiny.
- 2
Na masle restujeme šalotku a cesnak dozlatista, podlejeme bielym vínom, pridávame bezlepkovú múku a restujeme. Potom zalejeme studenou smotanou a varíme na hladký krém. Na konci pridáme čerstvý kôpor a rozmixujeme. Dochutíme citrónovou šťavou a cukrom.
- 3
Slaninový prach: Slaninu nakrájame na tenké plátky a sušíme v rúre pri 100 °C asi 45 minút. Po vysušení rozdrvíme na prach.
- 4
Očistené uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme cícerovú múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na 2 mm, vykrojíme okrúhlou formičkou a naplníme mladým diviakom. Pirohy uvaríme v osolenej vode, vyberieme, obalíme maslom, prelejeme kôprovou omáčkou a posypeme slaninovým prachom.
Tiež mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
uložené...