Pečené kuracie prsia
Pečené kuracie prsia

Aromatické kuracie prsia so zeleninou

podravka - fotkapodravka, 10. decembra 2018. Komerčný recept.
Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Foto: podravka

Prsia s aromatickou a zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 ks (s kožou)
1/2 bal.
4 PL
Príloha:
1 kg mladé
120 g
20 g
1 PL
250 g (mrazený/čerstvý/sterilizovaný)
 nasekaná




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia posypeme korením na zlaté kurča, pokvapkáme olejom a necháme 10 minút marinovať. Potom dáme do pekáča alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. 2

    Posypeme rozmarínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, dokým nebude koža chrumkavá.

  3. 3

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

  4. 4

    V panvici si dochrumkava opečieme slaninu nakrájanú na malé kúsky. Opečenú slaninu vyberieme z panvice a do panvice dáme maslo a olivový olej. Keď sa zahrejú, pridáme zemiaky a dozlatista ich opečieme.

  5. 5

    Pridáme hrášok, bazalku, soľ, korenie a trošku vody. Prikryté panvicou dusíme cca 15 minút, dokým nebude zelenina hotová.

  6. 6

    Hotovú zeleninu zmiešame so slaninou a posypeme petržlenovou vňaťou.

  7. 7

    Šťavňaté mäsko podávame s aromatickou zeleninou.

  8. 8

    Rada: Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia