Aromatické kuracie prsia so zeleninou
Foto: podravka
Prsia s aromatickou a zaujímavou zeleninou vás jednoducho očaria.
porcie
príprava
Suroviny
4 ks (s kožou) |
|
1/2 bal. |
|
4 PL |
|
|
|
Príloha: | |
1 kg mladé |
|
120 g |
|
20 g |
|
1 PL |
|
250 g (mrazený/čerstvý/sterilizovaný) |
|
|
|
|
|
nasekaná |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia posypeme korením na zlaté kurča, pokvapkáme olejom a necháme 10 minút marinovať. Potom dáme do pekáča alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
Posypeme rozmarínom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečieme približne 30 minút, dokým nebude koža chrumkavá.
- 3
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
- 4
V panvici si dochrumkava opečieme slaninu nakrájanú na malé kúsky. Opečenú slaninu vyberieme z panvice a do panvice dáme maslo a olivový olej. Keď sa zahrejú, pridáme zemiaky a dozlatista ich opečieme.
- 5
Pridáme hrášok, bazalku, soľ, korenie a trošku vody. Prikryté panvicou dusíme cca 15 minút, dokým nebude zelenina hotová.
- 6
Hotovú zeleninu zmiešame so slaninou a posypeme petržlenovou vňaťou.
- 7
Šťavňaté mäsko podávame s aromatickou zeleninou.
- 8
Rada: Namiesto kuracích pŕs môžete použiť aj kuracie stehná.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu